Élet-Stílus

Olasz foci: kitiltják az ultrákat

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) felfüggesztette a másod- és harmadosztályú bajnokság küzdelmeit a hétvégi botránysorozat miatt. A halálos lövést leadó rendőrt eközben őrizetbe vették.

Giancarlo Abete FIGC-elnök bejelentése szerint a felfüggesztés egyelőre a mostani hétvégére vonatkozik. Az élvonalbeli pontvadászatot azért nem kellett ilyen szankcióval sújtani, mert a Serie A-ban egyetlen mérkőzés sem lesz a héten, hiszen a világbajnok válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik szombaton Skóciában.

Az eset kapcsán országszerte kibontakozó zavargások miatt több politikus is a bajnokság felfüggesztését szorgalmazta, de jelen állás szerint csak a másod- és harmadosztályú pontvadászatot érinti a döntés. Csütörtökön újabb egyeztetésre kerül sor a klubvezetőkkel, hogy 25-én, azaz két hét múlva rendben folytatódhasson a bajnokság.

A Belügyminisztérium is intézkedéseket foganatosított: a jövőben a helyi rendőrkapitányok stadionon kívüli rendbontás esetén is elrendelhetik egy mérkőzés elhalasztását vagy félbeszakítását, továbbá a vendégcsapatok ultrái nem kísérhetik el csoportos utazás keretében kedvenceiket az idegenbeli találkozókra.

Az esettel kapcsolatos fejlemény még, hogy délután gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával őrizetbe vették azt a rendőrt, aki vasárnap egy autópálya-pihenőnél lelőtte a Lazio labdarúgócsapatának egyik drukkerét. Az előírások szerint a 31 éves rendőrnek az első figyelmeztetés után vissza kellett volna tennie fegyverét a tokjába, de ezt elmulasztotta, majd állítása szerint véletlenül sült el a pisztolya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik