Élet-Stílus

Várhidi: egy meccset nyerni kell

A szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak egy mérkőzést meg kell nyernie a szombati Moldova elleni idegenbeli és a szerdai Görögországgal vívandó budapesti Európa-bajnoki selejtező közül, hogy kedvező pozícióból várjuk a világbajnoki selejtezőket.

„A 2010-es világbajnoki selejtező előtt a kiemeléseket a nemzetközi szövetség világranglistája alapján készítik el” – mondta Várhidi az MTI-nek. „Jelenleg az európai országok között a 27. helyen állunk Bosznia-Hercegovinával azonos mutatókkal. Mivel kilenc csoportot alakítanak ki, pillanatnyilag éppen beférünk a harmadik kalapba. Ezt a pozíciót számításaink szerint akkor őrizhetjük meg, ha a hátralévő két selejtezőből az egyiket megnyerjük”.

„Kellemetlen ellenfél vagyunk”

A szombati találkozó magyar idő szerint 18:00 órakor, a szerdai 20:15-kor kezdődik. A szakember hozzátette: Moldovában kemény párharcokra, rengeteg ütközésre kell számítani, a görögök stílusosabban fociznak, s erősebb a csapatuk.

„Nincs könnyű ellenfél, és már mi sem vagyunk azok, szerintem hazai pályán már senki nem szeret velünk játszani” – jelentette ki a kapitány a szövetség honlapján.

Vass szereplése kérdéses

A hétfő délutáni első közös edzéssel kezdi meg válogatottunk a felkészülést. A keret tagjai hétfő délelőtt az MLSZ-ben találkoztak, de egyelőre elég hiányos a társaság, mert többek között Gera Zoltán, Juhász Roland és Tőzsér Dániel is csak délután, vagy holnap csatlakozik a többiekhez.

Várhidi elmondta: Vass Ádám szereplése egyelőre bizonytalan. A középpályást Magyarországon vizsgálják az orvosok, a kapitány a biztonság kedvéért Vadócz Krisztiánt is behívta a keretbe.

—-A moldovai és görög keret—-

A moldovaiak kerete

Kapusok:
Nicolae Calancea (Zimbru Chisinau), Eugen Matiughin (Tiligul-Tiras Tiraspol)

Védők:
Ghenadie Olexici (Amkar Perm, orosz), Serghei Lascencov (Karpati Lviv, ukrán), Alexandru Epureanu (FC Moszkva, orosz), Semion Bulgaru (Sheriff Tiraspol), Eduard Grosu (Metallurg-Kuzbass Novokuznetsk, orosz)

Középpályások:
Radu Rebeja (FC Moszkva, orosz), Vitalie Bordian (Metaliszt Harkov, ukrán), Victor Comlionoc (SZKA Rosztov, orosz), Serghei Namasco (FC Tiraspol), Denis Zmeu (FC Vaslui, román), Nicolae Josan (Iskra-Stali Rabnita), Eugeniu Cebotari (Ceahlaul Piatra Neamt, román)

Támadók:
Viorel Frunza (Ceahlaul Piatra Neamt, román), Igor Bugaiov (Csernyomorec Ogyessza, ukrán), Denis Calincov (jelenleg nincs egyesülete), Serghei Alexeev (Sheriff Tiraspol)

A görög keret

Kapusok:
Andonisz Nikopolidisz (Olimpiakosz), Kostasz Csalkasz (Arisz)

Védők:
Gurkasz Szeitaridisz (Atlético Madrid), Mihalisz Kapszisz (APOEL Nicosia), Szotirisz Kirgiakosz (Eintracht Frankfurt), Jannisz Gumasz (Panathinaikosz), Lukasz Vintra (Panathinaikosz), Trajanosz Dellasz (AEK Athén), Vaszilisz Toroszidisz (Olimpiakosz), Krisztosz Pacazoglu (Olimpiakosz), Nikosz Spiropulosz (Panioniosz)

Középpályások:
Szteliosz Jannakopulosz (Bolton Wanderers), Angelosz Baszinasz (Real Mallorca), Alekszandrosz Ciolisz (Panathinaikosz), Georgosz Karagunisz (Benfica), Kosztasz Kacuranisz (Benfica)

Támadók:
Dimitrisz Szalpigidisz (Panathinaikosz), Fanisz Gekasz (VfL Bochum), Joannisz Amanatidisz (Eintracht Frankfurt), Georgosz Szamarasz (Manchester City), Nikosz Liberopulosz (AEK Athén)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik