Élet-Stílus

Futballszurkolók háborúja Boszniában

Nyolc ember, köztük hét rendőr sérült meg, miután egy bosnyák bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt - etnikai ellentétből kifolyólag - összecsaptak a Zrinjski és a Velez szurkolói.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A botrány Mosztar városának déli, horvátok lakta részében tört ki szombaton, egy nappal a Zrinjski-Velez városi rangadót megelőzően.

„Egy ember súlyos fejsérüléseket szenvedett, s hét rendőr szintén megsérült, miközben szét akarták választani a szurkolótáborokat, melyek kövekkel támadták egymásra, valamint két rendőrautót is széttörtek. Az eset után tizenkét ember került őrizetbe” – jelentette Srecko Bosnjak rendőrségi szóvivő, aki az incidenst kiváltó okokról nem nyilatkozott.

A két tábor feltehetőleg etnikai ellentétből kifolyólag csapott össze, hiszen a Zrinjski horvátok alapította klub, míg a Velez muszlin, s Mosztarban amúgy is gyakoriak az etnikai alapon történő erőszakos megmozdulások.

A szurkolók háborúja vasárnap folytatódott: a Zrinjski hívei kövekkel és üvegekkel támadták meg a Velez-drukkereket szállító buszt. A rendőrség könnygáz bevetésével fékezte meg őket.

A mérkőzést 2-0-ra a Zrinjski csapata nyerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik