Élet-Stílus

F1: Brawn a Hondához igazolt

A Ferrari korábbi technikai igazgatója, Ross Brawn egy év pihenő után visszatér a Forma–1-be, csakhogy nem az olasz csapatnál, hanem a Hondánál tevékenykedik majd a jövőben. A Scuderiánál a csapatfőnök Jean Todt felfelé „bukott".

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A Ferrarinál Michael Schumacher sikereiben jelentős szerepet játszó angol atomfizikus a 2006-os évad után fordított ideiglenesen hátat a Forma–1-nek. Ezt akkor azzal indokolta, hogy pihenőre van szüksége, egyúttal megjegyezte, a visszatérése után újra az olasz csapatnál szeretne dolgozni.

A Ferrarival folytatott megbeszélései azonban októberben végképp zátonyra futottak, s noha a Red Bull és a Toyota is képbe került, Ross Brawn végül a Hondával egyezett meg.


F1: Brawn a Hondához igazolt 1

Michael Schumacherrel sikert sikerre halmozott (vezess.hu)



Jövőre már ő ül a csapatvezetői székben, míg elődje, Nick Fry vezérigazgatóként dolgozik tovább a japán csapatnál.

A Honda fennállása leggyatrább évadján van túl a modern érában: Jenson Button mindössze hat pontot szerzett, míg csapattársa, a brazil Rubens Barrichello 15 éves F1-es karrierje során először nulla ponttal zárt. Button a napokban ki is fakadt. „Az autó döglött kutya volt, nem szeretnék átélni még egy ilyen szezont. Kedvelem a Hondát, jó lenne itt versenyeket nyerni, ám ha nem lesz jelentős változás, nem fogok az érzelmeimre hallgatni” – így a brit pilóta.

Brawn neve garancia a fejlődésre, de mivel a Honda jövő évi autójának tervei már készen állnak, az 52 éves szakember elsősorban arra fókuszál, hogy 2009-re versenyképes csapattá formálja a Hondát.

Ferrari: Todt helyett Domenicali

A világbajnok Ferrari istálló is vált a csapatfőnöki poszton: Jean Todt helyét az eddig sportigazgató Stefano Domenicali veszi át január elsejétől. Todt feljebb lépett, a jövőben a gyár irányításában kap vezető szerepet. A Ferrarinál más poszton is változtattak: az eddigi technikai igazgató, Mario Almondo operatív igazgató lesz, míg korábbi feladatait Aldo Costa veszi át. A főmérnök Gilles Simon lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik