Élet-Stílus

Soproni Liga: a Honvéd és a DVSC is botlott

A Honvéd hazai pályán csak döntetlent játszott a Nyíregyháza ellen, egyelőre mégis maradt az élen, mivel a Debrecen sem bírt a vendég Pakssal a Soproni Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A listavezető Budapest Honvéd a Nyíregyházát látta vendégül a labdarúgó Soproni Liga 14. fordulójában, s hiába játszott fölényben a meccs javarészében, a vendégek megúszták kapott gól nélkül, s egy ponttal távoztak.

A kispestiek botlása megnyitotta az utat az élre a Debrecen előtt, ám a Loki nem élt a lehetőséggel: hazai pályán döntetlent játszott a Paks csapatával. A lagymatag első félidő után a második játékrészben a kapujához szögezte ellenfelét a bajnok, Kouemaha meg is szerezte a vezetést, ám az ex-debreceni Éger egy remekül eltalált lövéssel egyenlített.


Soproni Liga: a Honvéd és a DVSC is botlott 1

A kép csalóka: a Nyíregyháza nem került padlóra Kispesten (MTI)



A Vasas már kilenc mérkőzés óta képtelen győzni az NB I-ben – igaz, az angyalföldiek még az egy pontnak is örülhettek a Győr ellen… A vendég ETO ugyanis végig irányította a találkozót, több helyzetet is kidolgozott, míg a Vasas 90 perc alatt egyetlen veszélyes támadást sem vezetett, a hajrában azonban tizenegyesből sikerült egalizálnia.

A még nyeretlen Tatabánya újabb kudarcon van túl, a Bányászt ezúttal a Kaposvár győzte le. A Sopron vesszőfutása is folytatódott, 4-0-ra kapott ki Zalagerszegen. A teljes képhez tartozik, hogy a vendégek az első félórában jól játszottak, bátran támadtak, s később is voltak jó periódusaik, de a második hazai gól után összeroppantak. A Siófok-FC Fehérvár meccsen egy gól döntött, ezt a 90. percben – a közelről a kapuba fejelő – Gajda révén a hazaiak szerezték.

Lendületben a Fradi

Az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros elkapta a fonalat, tekintve hogy zsinórban a negyedik meccsét nyerte meg. Cegléden Ndjodo már a harmadik percben megszerezte a győztes gólt, midőn egy szöglet után 11 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát.

Soproni Liga, 14. forduló:
Budapest Honvéd-Nyíregyháza 0-0

Gabona Trans Kaposvár-Tatabánya 4-2 (2-2)
Gól:
Grúz (11.), Alves (30., 47.), Leandro da Silva (73.), ill. Megyesi (19.), Takács (35.)

Vasas-Győri ETO 1-1 (0-0)
Gól:
Németh N. (84., 11-esből), ill. Koltai (79.)

Zalaegerszeg-FC Sopron 4-0 (1-0)
Gól:
Meye (30., 76., a másodikat 11-esből), Kádár (80.), Koplárovics (84.)

DVSC-TEVA – Paksi FC 1-1 (0-0)
Gól:
Kouemaha (53.), ill. Éger (74.)

BFC Siófok-FC Fehérvár 1-0 (0-0)
Gól:
Gajda (90.)

Pénteken játszották:
DVTK-Borsodi – Újpest FC 1-4

Hétfői program:
MTK Budapest-REAC, 18:00

NB II, Keleti csoport, 14. forduló:
Cegléd-Ferencváros 0-1 (0-0)
Gól:
Ndjodo (3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik