Élet-Stílus

Primera División: bukott a Barcelona

A bajnoki álmokat dédelgető, ám szombat este gyengén futballozó Barcelona két góllal kikapott a Getafe otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A Valencia magabiztosan, 3-0-ra verte a vendég Real Murcia együttesét.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Barcelona gyengén futballozott a Getafe otthonában, valamire való helyzetet sem tudott kialakítani, így nem is úszhatta meg a vereséget. A meccsen Ronaldinhót és Messit is lecserélték, s azért ez is sok mindent elárul.

A hazai csapat a 28. percben szerete meg a vezetést: Del Moral egy középre fejelt labdát továbbított a kapu jobb oldalába. A 90. percben pedig Albin küldte padlóra végleg – az akkor már tíz emberrel játszó – katalánokat, miután éles szögből a bal alsó sarokba lőtt.

A Barcának tehát nem sikerült a visszavágás ott, ahol a legutóbbi idény legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A Király Kupa májusi elődöntőjének visszavágóján 4-0-s vereséggel távozott Coliseumból, s így végül kiesett.

Most is sokat veszített a katalán gárda, hiszen egy esetleges győzelemmel – ideiglenesen mindenképp – átvette volna a vezetést a Realtól, amely vasárnap a Mallorcát fogadja.

Ronald Koeman győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban a Valencia kispadján, miután csapata szombat késő este 3-0-ra verte a vendég Real Murciát. A hazaiak gyorsan eldöntötték a mérkőzést: a 12. percben a Real Madridtól igazolt Helguera sodorta be a kapuba a labdát (megszerezve első gólját a Valenciában), majd a 26. percben David Villa lőtt a bal alsó sarokba. A Koeman-csapat a szünet után is összehozott egy gólt, újra David Villa talált be, így a sérüléséből felépült válogatott támadó már négygólos a Primera Divisiónban.

Primera División, 12. forduló:
Getafe-FC Barcelona 2-0 (1-0)
Gól:
Del Moral (27.), Albin (90.)
Kiállítva: Zambrotta (86., Barcelona)

Valencia-Real Murcia 3-0 (2-0)
Gól:
Helguera (12.), David Villa (26., 51.)

Vasárnapi program:
Deportivo -Santander, 17:00
Espanyol-Athletic Bilbao, 17:00
Real Betis-Real Zaragoza, 17:00
Real Valladolid-Levante, 17:00
Recreativo Huelva-Osasuna, 17:00
Almeria-Atletico Madrid, 17:00
Real Madrid-Real Mallorca, 19:00
Villarreal-Sevilla, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik