Élet-Stílus

WTA-vb: Henin és a többiek

Kedden kezdődik a madridi WTA-világbajnokság, mely során az idény nyolc legjobb játékosa száll harcba a trófeáért. Másképp: heten igyekeznek megállítani a világelső Justine Henint.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A hárommillió dollár összdíjazású viadal legnagyobb esélyese a címvédő Justine Henin. A belga sztár húsz meccse veretlen, már biztosan első helyen zárja a világranglistát, s nem mellékesen: az idén már kilenc trófeát tett zsebre (közte a US Open, illetve a Roland Garros bajnoki címét), és ez egyéni rekord.

Madridban a sárga csoportba kapott besorolást a világranglistán harmadik szerb Jelena Jankovics, a korábbi győztes amerikai Serena Williams, illetve a fiatal orosz Anna Csakvetadze társaságában.

Heninnek Jankoviccsal és Csakvetadzével szemben is pozítiv a mérlege, sőt pályafutása során még egyszer sem kapott ki tőlük (a szerb lányt nyolcszor, az oroszt pedig kétszer győzte le ideáig), míg Serena Williamssel a különmérkőzése jelenleg döntetlenre (6-6) áll.


WTA-vb: Henin és a többiek 1

Ki állítja meg Justine Henint? (AP)


Henin továbbjutása csaknem borítékolható; a sárga csoport első két helyezettje egyébként – szokás szerint – „keresztbe” játszik majd a „piros négyes” továbbjutóival, így alakul ki az elődöntő párosítása.

A piros csoportban a világranglista második orosz Szvetlana Kuznyecova, honfitársa, a 2004-es győztes Marija Sarapova, a francia nyílt teniszbajnokság döntőse, a szerb Ana Ivanovics, valamint a szolvákok menője, Daniela Hantuchova kapott helyet.

Az utóbbi tíz év győztesei:
1997, New York: Jana Novotná (cseh)
1998, New York: Martina Hingis (svájci)
1999, New York: Lindsay Davenport (amerikai)
2000, New York: Martina Hingis (svájci)
2001, München: Serena Williams (amerikai)
2002, Los Angeles: Kim Clijsters (belga)
2003, Los Angeles: Kim Clijsters (belga)
2004, Los Angeles: Marija Sarapova (orosz)
2005, Los Angeles: Amélie Mauresmo (francia)
2006, Madrid: Justine Henin (belga)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik