Élet-Stílus

Soproni Liga: Győrben botlott az Újpest

Nem sok babér termett a hazai csapatoknak a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójának szombati találkozóin. A házigazdák közül egyedül csak a Győri ETO FC nyert, Egervári Sándor csapata tíz emberrel győzte le az Újpestet.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Győr már rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, ám bombagólra bombagóllal válaszolt az Újpest, amely az újabb hazai találat után ismét egyenlített.

A 43. perctől emberhátrányban futballozó Győr azonban nem adta fel, és újabb gólokat lőtt. Előbb Bajzát fejelt a léc alá, majd az ex-újpesti Tokody váltotta gólra a ziccerét.

Az ETO elsősorban remek helyzetkihasználásának köszönheti a győzelmét, amely az egyetlen hazai siker volt a 13. forduló szombati játéknapján. Ez azt is jelenti, hogy a Tatabánya továbbra is nyeretlen, a Bányász ezúttal MTK-tól kapott ki. A fővárosiak jól hajráztak, az utolsó tíz percben ugyanis kétszer is eredményesek voltak. A Kaposvár ezzel szemben már a szünet előtt eldöntötte a pontok sorsát Nyíregyházán – köszönhetően Alves duplájának. A brazil előbb 10 méterről lőtt a bal alsó sarokba, majd egy újabb egyéni akció végén pedig 14 méterről volt eredményes.


Soproni Liga: Győrben botlott az Újpest 1

Rákospalotán Meyé gólja döntött (MTI)



Az esélyesebb Zalaegerszeg hátrányból fordított a REAC pályáján, végül egy tizenegyes góllal szerezte meg a pontokat. A vendégek csak azért nem nyertek nagyobb különbséggel, mert a hazaiaknál Szántai kapus bravúrosan védett. A Paks kétgólos hátrányból állt talpra a Diósgyőr ellen, és Kiss utolsó percben lőtt góljával egy ponthoz jutott – a látottak alapján nem érdemtelenül. A Sopron-Siófok meccsen nem született gól, így a nyugat-magyarországiak immár hét mérkőzés óta nyeretlenek a magyar bajnokságban.

Újra nyert a Fradi

A Ferencváros minimális különbséggel ugyan, de teljesen megérdemelten nyert a vendég Jászberény ellen az NB II Keleti csoportjában. Az Üllői úti mérkőzés egyetlen gólját az előző fordulóban, Tökölön duplázó Brettschneider szerezte: a fiatal középpályás 10 méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába.

Soproni Liga, 13. forduló:
Győri ETO FC-Újpest FC 4-2 (1-1)
Gól:
Völgyi (8.), Bajzát (47., 67.), Tokody (90.),
ill. Sándor Gy. (37.), Kovács Z. (53.)
Kiállítva: Nikolov (43., Győr)

Tatabánya-MTK Budapest 1-3 (0-1)
Gól: Caugherty (64.), illetve Pátkai (10.), Pintér (80.), Urbán (82.)

Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)
Gól:
Tököli (78.), Kiss T. (90.), illetve Simon A. (42.), Sipeki (65.)

Nyíregyháza-Gabona Trans Kaposvár 0-2 (0-2)
Gól:
Alves (29., 38.)

REAC-ZTE FC 1-2 (1-1)
Gól:
Pusztai (8.), ill. Tóth Z. (18.), Meyé (77., 11-esből)

Sopron-Siófok 0-0
Kiállítva:
Belics (58., Sopron)

Pénteken játszották:
Vasas-Budapest Honvéd 0-2

Hétfői program:
Fehérvár FC – DVSC-TEVA, 18:00

NB II, Keleti csoport, 13. forduló:
Ferencváros-Jászberény 1-0 (0-0)
Gól:
Brettschneider (58.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik