Élet-Stílus

Először nyert az Alba Volán

Az osztrák jégkorong-bajnokság 16. fordulójában megszerezte első győzelmét az Alba Volán, amely Palkovics Krisztián vezetésével hazai pályán páholta el a VSV Pasut gárdáját.

Kapcsolódó linkek


jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

Megtört a jég: megszerezte első győzelmét az Alba Volán az osztrák bajnokságban. Jan Jasko csapata a tabellán eggyel előtte álló, azaz utolsóelőtti VSV Pasut Villachot fektette két vállra Székesfehérváron. A hős szerepében a magyar válogatott egyik erőssége, Palkovics Krisztián tetszelgett, aki remek játékkal és mesterhármassal segítette sikerre a Volánt.

Előbb Ocskay Gábor pazar passzát követően bombázott közelről a kapuba, majd éles szögből mattolta a vendégek kapusát. Az osztrák együttes mind a kétszer egalizált, Palkovics 45. percben szerzett harmadik góljára ugyanakkor már nem volt válasz a másik oldalon, így a 16. fordulóban a Volán és lelkes közönsége győzelmet ünnepelhetett.

Palkovics mellett egyébként Ocskayt, valamint Benk Andrást is dicséret illeti, tekintve hogy gólpasszosként ők is főszerepet játszottak mind a három Alba Volán-találatban.

„Lám, ha 60 percig koncentrálunk, akkor tudunk meccset nyerni. Nagyon fontos volt, hogy az ellenfél egyenlítései után hamar vissza tudtunk venni a vezetést. Kiemelném Palkovicsot, aki kiemelkedően teljesített” – magyarázta a klub honlapján Jasko, a Volán mestere.

Osztrák bajnokság (EBEL), 16. forduló:
Alba Volán-VSV Pasut 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Gól:
Palkovics (3), ill. Lanczinger, Brown

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik