Élet-Stílus

Bundesliga: megtört a cottbusi átok

A házigazda Energie Cottbus bravúrgyőzelmet aratott a Schalke felett a labdarúgó német Bundesliga 12. fordulójának nyitányán, s ezzel megszerezte első sikerét az idei kiírásban.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A cottbusiaknak a 12. fordulóig kellett várni az első bajnoki győzelemre, öt döntetlent és hat vereséget követően ez végül – hatalmas meglepetésre – a Schalke ellen jött össze.

Nagy iramot és küzdelmet hozott a péntek esti találkozó, melynek első félidejében csak helyzetekig, illetve kapufákig jutottak a csapatok. Rögtön a szünet után aztán megszerezte a vezetést – mint később kiderült, a győztes gólt – a Cottbus.

A 46. percben jártunk, amikor egy baloldali beívelés után nem tudtak felszabadítani a vendégvédők, ezt kihasználva Bassila 10 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt.

Ezután a Schalke rátett egy lapáttal, a hazaiak pedig lelkesen romboltak, valamint kontrákkal operáltak, de az eredmény már nem változott. Egy újabb Schalke-kapufa azért említést érdemel. A Schalke jelenleg az ötödik helyen áll, míg a Cottbus továbbra is utolsó.

Bundesliga, 12. forduló:
Energie Cottbus-Schalke 04 1-0 (0-0)
Gól:
Bassila (46.)

Szombati program:
Werder Bremen-Hansa Rostock, 15:30
Bayern München-Eintracht Frankfurt, 15:30
Bayer Leverkusen-Arminia Bielefeld, 15:30
1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart, 15:30
Hamburger SV-Hertha BSC, 15:30
Hannover 96-Borussia Dortmund, 15:30

Vasárnapi program:
VfL Bochum-VfL Wolfsburg, 17:00
Karlsruhe-MSV Duisburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik