Élet-Stílus

Kiütéses Real-győzelem Valenciában

A címvédő madridiaknak nem volt nehéz dolga a teljesen szétesett házigazda ellen, ahol a szerdán leigazolt Ronald Koeman bemutatkozására még várni kell. A szerdai nap másik rangadóján az Atletico fordulatos, gólokban gazdag összecsapáson győzte le a Sevillát.

Bernd Schuster a Valencia ellen több helyen is változtatott a kezdőcsapatán, és ez a húzása már az első percben bejött. A Deportivo ellen sokáig a kispadon ücsörgő Raúl Robinho passzát értékesítette nem sokkal a középkezdés után. A hazaiak ekkor még nem estek szét, és veszélyes támadásokat vezettek. A Real eközben azt játszotta, amit nagyon tud: a szabad területekre betörve villámgyorsan lerohanta az ellenfelét.

A második madridi gólhoz az egykori Real-os Helguera „segítsége” is kellett: a Valencia védője Ruud van Nistelrooyt hagyta egyedül kapura törni, és a holland az ilyen helyzeteket nem szokta kihagyni. A második gól megtörte a hazaiakat, és a szünetig még kettőt berámolt a Real.


Kiütéses Real-győzelem Valenciában 1

Ötödik gólját szerezte Raúl a bajnokságban (Marca)


A második félidőnek 4-0-s vendégvezetésnél már nem volt igazán tétje, és a fővárosiak nem is nagyon iparkodtak. A fordulás után nem sokkal a Valencia ugyan még szépített, de a végeredményt az addig remekül teljesítő, két gólpasszt jegyző Robinho állította be. A Valencia szerda este leigazolt új trénerére, Ronald Koemanra komoly feladat vár, a Real ellen a kispadon ülő Oscar Fernandez pedig minden bizonnyal a lehető leggyorsabban megpróbálja elfelejteni a mérkőzést.

A forduló másik rangadóján is már az első percben gól született. A kisebbik madridi csapat, az Atletico sem akart elmaradni a Realtól, és Maniche révén villámgyorsan előnyt szerzett az UEFA-kupa-győztes Sevilla ellen. Az andalúzoknál is ideiglenes megoldásként Manuel “Manolo” Jimenez ült a kispadon, miután Juande Ramos elfogadta a Tottenham ajánlatát.

A Sevilla negyedóra elteltével az utóbbi hetekben kirobbanó formában futballozó Luis Fabiano remek góljával egalizált. A vendégszurkolók nem sokáig ünnepelhettek, hiszen alig két perccel rá betalált a hatodik bajnoki találatánál járó Aguero. A szünet előtt ismét beköszönt a madridi gárda, de Castro a saját kapuját vette be, így 2-2-es állással folytatódott a második félidő.

Az Atletico a szünet után fokozta a tempót, és Rodriguez góljával a 70. percben harmadszor is megszerezte a vezetést. Marin a hajrában megduplázta az előnyt, így már nem volt különösebb jelentősége, hogy a ráadás perceiben Fabiano belőtte a másodikat.

Primera División, 10. forduló:
Atlético Madrid-Sevilla 4-3
Gól:
Maniche (1.), Agüero (16.), Rodriguez (70.), Marín (92.) illetve Luis Fabiano (14., 92.), Castro (44., öngól)

Valencia-Real Madrid 1-5
Gól:
Angulo (58.), illetve Raúl (1.), van Nistelrooy (24., 36.), Sergio Ramos (29.), Robinho (64.)

Almeria-Real Zaragoza 0-1
Gól:
Milito (77.)

Deportivo La Coruna-Real Mallorca 1-1
Gól:
Guardado (41., 11-esből), illetve Guiza (11.)
Kiállítva: Moya (39., Real Mallorca)

Getafe-Athletic Bilbao 2-0
Gól:
Casquero (8.), Uche (29.)
Kiállítva: Amorebieta (73., Athletic Bilbao)

Real Betis-Osasuna 0-3
Gól:
Melli (43., öngól), Dady (51.), Vela (54.)
Kiállítva: Damiá (80., Real Betis)

Recreativo Huelva-Racing Santander 0-0

Villarreal-Levante 3-0
Gól:
Franco (3.), Rossi (15., 11-esből), Cygan (38.)

Csütörtöki meccsek:
Valladolid-FC Barcelona 22 ó
Espanyol-Real Murcia 22

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik