Élet-Stílus

Megint elbukott a Fradi ingatlanpályázata

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) érvénytelennek minősítette az FTC 6+2 hektáros, Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére kiírt pályázat mindkét beadványát. Egy sikeres pályázat esetén a nyertesnek nyolcmilliárdot kellett volna fizetnie a területért és a csapatért.

A mostani tendert illetően a KVI hivatalosan nem közölhetett adatokat a pályázókról, az FTC vezetői korábban azt mondták, egy belga érdekeltségű cég, az M&S Home Invest és a brit Scarborough Ltd., a Sheffield United tulajdonosának, Kevin McCabe-nek az érdekeltségében lévő társaság pályázott a klubra és az ingatlanra.

Már megint nem sikerült

A KVI a pályázati kiírás szerint akkor minősíthette érvénytelennek a pályázatokat, ha a vevőjelölt a vásárlás feltételéül szabott előírások bármelyikét nem teljesíti. Az Index.hu úgy tudja, a vevőjelöltek egyebek között az ajánlati biztosítékkal kapcsolatos elvárásoknak nem feleltek meg.


Megint elbukott a Fradi ingatlanpályázata 1

Negyedszerre sem sikerült (MTI)



A Fradi elnöke, Rieb György a KVI közleményére a 100% Fradinak így reagált. „Amíg a KVI nem tájékoztat a döntéséről bővebben, addig nem tudok én se konkrétumokat mondani – mondta az elnök. – Meg kell várni a KVI tájékoztatását, de erre a négynapos munkaszünet miatt legkorábban a jövő hét elején kerülhet sor.”

„Akkor gondolom közlik azt is, hogy mi lesz a következő lépés. Én a magam részéről elképzelhetőnek tartok egy új, zárt pályázatot vagy egy nyilvános ártárgyalást a belga és a brit fél részvételével, ám ezek találgatások, érdemben akkor tudok az új helyzetről beszélni, ha a KVI elmondja, miért lett érvénytelen a pályázat” – tette hozzá Rieb.

Pályázattörténelem

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket.

A következő pályázatra egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-i döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat. A harmadik kiírásra senki nem adott be ajánlatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik