Élet-Stílus

Elvesztette kulcsjátékosát Ferguson

Az angol bajnoki címvédő együttes előreláthatólag februárig nem számíthat Paul Scholesra. A középpályás az egyik edzésen szenvedett súlyos szalagsérülést, és várhatóan csütörtökön meg is műtik. Három másik kulcsember azonban hamarosan visszatérhet.

A 32 éves játékos a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmeccs előtti tréningen sérült meg, a csapat teljesítményén azonban nem látszott meg a hiánya, hiszen az ukránokat 4-2-re, majd a bajnokságban a Middlesbrough-ot 4-1-re intézte el a hétvégén Sir Alex Ferguson csapata. Scholes az orvosi szakvélemények szerint 13 Premier League-mérkőzést lesz kénytelen kihagyni, most szombaton például az éllovas Arsenal elleni rangadót.

Feburárban térhet vissza, ami azt jelent, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses rendszerében már pályára léphet. A MU továbbjutása egyelőre nem forog veszélyben, hiszen az angol bajnoki címvédő százszázalékos teljesítménnyel vezeti az F csoportot.

Ferguson mester viszont hamarosan számíthat Gary Neville-re és Michael Carrickre. Neville még az elmúlt szezon hajrájában sérült meg, és azóta izomproblémák miatt késett a visszatérése. A 32 éves védő csütörtökön a tartalékcsapatban kap lehetőséget, és ha minden rendben zajlik, akkor a jövő heti BL-meccsen már leülhet a kispadra.

Carrick viszont már a szombati londoni meccsen bevetésre kerülhet, akárcsak a nyáron érkezett Oewn Hargreaves, aki néhány napja már a társakkal edz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik