Élet-Stílus

Ramos lemondott Sevillában, irány London!

Juande Ramos lemondott a Sevilla edzői posztjáról, hogy a csütörtökön menesztett Martin Jol helyébe léphessen a Premier Legaue-ben és az UEFA-kupában is érdekelt Tottenhamnél.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol és a brit lapok már Jol csütörtöki menesztését követően sugallták, hogy a holland szakvezető helyét a Sevillát igazi nagycsapattá formáló Juande Ramos veheti át. Aztán felgyorsultak az események.

Ramos péntek este lemondott az andalúz klubnál, és a hírek szerint már meg is állapodott az angolokkal. Ezek szerint négy évig lesz majd a Spurs menedzsere, és a szolgálataiért hétmillió eurót tehet zsebre.

Közben Ramon Rodriguez, a Sevilla igazgatója is tárgyalóasztalhoz ült a Tottenham képviselőivel, hogy egyeztessen a kompenzációról, miután Ramos szerződése csak 2008 nyarán járt volna le Sevillában.


Ramos lemondott Sevillában, irány London! 1

Hamarosan Londonban magyarázhat (AP)



„Ez volt életem legnehezebb döntése. A szívem Sevillában marad, de a családom és a karrierem szempontjából nem mondhattam nemet a londoni lehetőségre. Mennem kell” – búcsúzott érzelmesen Ramos.

„Életem legszebb éveit töltöttem Sevillában, szakmailag és emberileg egyaránt. Örökké hálás leszek a klubnak” – tette hozzá az 53 éves szakvezető, akit már két hónappal ezelőtt is csábítottak Londonból. Ramos akkor „szédítőnek” nevezte a Tottenham ajánlatát, de a sevillai klub elnöke gyorsan kijózanította. Jose Maria Del Nido jelezte, Ramos nem távozhat idő előtt, sőt meg is hosszabbítja majd a nyáron lejáró szerződését. Az élet azonban merőben új fordulatot hozott.

Angliából származó hírek szerint a sikeredző – aki két év alatt két UEFA-kupát, Spanyol Kupát, európai és spanyol Szuperkupát nyert az andalúzokkal – hétfőn csatlakozhat a Spurshöz. A Tottenhamnél egyébként nem lesz könnyű dolga, hiszen új együttese jelenleg kiesőhelyen áll a Premier League-ben, immár hét mérkőzés óta nyeretlen, s az UEFA-kupa csoportkörét is vereséggel kezdte.

Elődje, a 2004 óta regnáló Martin Jol talpára éppen emiatt csütörtökön este kötöttek útilaput a londoni vezetők.

A Sevilla új edzője



Szombaton már be is mutatták a Sevilla új trénerét, Manolo Jimenezt, aki eddig a klub másodosztályban érdekelt együttesét irányította. A 43 éves edző futballistaként 14 évig szolgálta az andalúz klubot, a spanyol válogatottban pedig 15-ször játszott, a 1990-es vb-n is szerepelt.


NÉVJEGY

Juande Ramos
Teljes név: Juan de la Cruz Ramos Cano
Született: 1954. szeptember 25.
Klubjai edzőként: Alcoyano (1993-94), Levante (1994-95), Logrones (1995-96), Barcelona B (1996-97), Lleida (1997-98), Real Vallecano (1998-01), Real Betis (2001-2002), Espanyol (2002), Malaga (2003-2004), Sevilla (2005-2007), Tottenham Hotspur (2007-?)
Edzői pályafutásának legnagyobb sikerei: 2xUEFA-kupa-győztes (2005, 2006), európai Szuperkupa-győztes (2006), Spanyol Kupa-győztes (2007), spanyol Szuperkupa-győztes (2007)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik