Élet-Stílus

Jolt kirúgták, Ramos a Tottenhamnél?

Az angol Premier League-ben gyatrán szereplő Tottenham Hotspur - ahogy sokan megjósolták - csütörtök este megvált Martin Jol menedzsertől. A holland szakvezető helyét a Sevillával roppant sikeres Juande Ramos veheti át.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A váltás már régóta a levegőben lógott.
A Jol (rosszul) irányította Tottenham ugyanis mélyen a várakozások alatt teljesít a Premier League-ben: 10. forduló után csak a 18., kiesőhelyen áll, méghozzá úgy, hogy csak egy találkozót tudott megnyerni, s immár hét mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.

Hétfőn Newcastle-ben kapott ki az észak-londoni együttes, majd csütörtökön az UEFA-kupa csoportkörében is elbukott. A Getafe elleni 2-1-es hazai vereség volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban.

„Megerősíthetjük, hogy ma este (csütörtökön) a vezetőség felkérte Martin Jol menedzsert, valamint Chris Hughton pályaedzőt, hogy azonnali hatállyal távozzanak posztjukról” – áll az angol klub hivatalos közleményében.

Amúgy, a fentebb citált eredménytelenség tükrében már az is csoda, hogy Jol eddig húzta. Kirúgásának lehetősége korábban

Harmadik edzőcsere az angol élvonalban

Martin Jol csütörtöki menesztése volt a harmadik edzőváltás a Premier League 2007/2008-as szezonjában. Szeptember 18-án Jose Mourinhónak (Chelsea), október 17-én Sammy Leenek (Bolton) köszönték meg a munkát. Előbbit Avram Grant, utóbbit Gary Megson váltotta.

többször is felmerült. Sőt, a klub vezetősége állítólag már az utódját is elkezdte keresni.

„Az eredmények tükrében megértem a klub álláspontját” – reagált a kirúgott holland edző. „A Tottenham egy különleges klub, nagyon élveztem az itt töltött időt, ezért köszönetet szeretnék mondani a személyzetnek, illetve a játékosoknak. A drukkereket sem fogom elfelejteni, lenyűgöztek a szurkolásukkal, nekik is köszönet mindenért” – búcsúzott Jol.

A korábban a Rodát és a Waalwijkot is irányító edző a Tottenhamnél Jacques Santinit váltotta 2004 novemberében. Irányításával a Spurs az elmúlt két évben ötödikként zárt.

Jol ideiglenes utódlását egyébként házon belül oldja meg a klub, a hétvégi Blackburn elleni bajnoki meccsen Clive Allen szakmai vezető és Alex Inglethorpe utánpótlásedző ül majd le a kispadra.

Hosszútávon Juande Ramos lehet a megoldás. A Sevilla állományában lévő sikeredzőt – a németeket 2008-ban vb-bronzig vezető Jürgen Klinsmann mellett – már korábban is szóba hozták a londoni klubbal. Lapértesülések szerint a Spurs újra megkereste Ramost, aki állítólag igent mondott a négy évre hétmillió eurót garantáló ajánlatra – és úgy hírlik, a Sevilla sem áll majd útjába, ha tényleg menni akar.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik