Élet-Stílus

November 15-ig izgulhat Räikkönen

A FIA november 15-én tárgyalja meg a McLaren-Mercedes Brazil Nagydíj után tett fellebbezését. A döntés - minimális eséllyel - akár a világbajnokság végső sorrendjét is érintheti.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu


Az Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága november 15-ére tűzte ki a McLaren fellebbezésének tárgyalását.

Mint ismert: a FIA előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem megfelelő hőmérsékletű üzemanyagot töltöttek a Forma-1-es Brazil Nagydíjon, aztán úgy határozott, hogy nem szankcionálja az említett két istállót.

E döntést azonnal megtorpedózta a wokingi csapat, lépését azzal indokolva, hogy tisztázni szeretné a kérdést, s nem Lewis Hamiltont akarja ezzel helyzetbe hozni. A vb-második brit versenyző korábban el is mondta: nem szeretne úgy vb-t nyerni, hogy utólag kizárják az előtte végző Williams- és BNW-pilótákat. Ezt a világbajnok Kimi Räikkönennel szemben igen sportszerűtlen lépésnek tartaná.

Nem mellékesen: ha be is bizonyosodik a McLaren igaza, az nem vonja szükségszerűen maga után a vétkes csapatok pilótáinak kizárását.

Persze, azért várjuk ki a végét…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik