Élet-Stílus

Közös Mercedes-BMW motorok készülhetnek

A Mercedes kocsikat gyártó Daimler vállalat első számú embere szerdán megerősítette, hogy autómotorok gyártásában együttműködési partnereket keres, erről folynak a tárgyalások, többek között a hazai vetélytárssal, a BMW céggel is. Dieter Zetsche nem zárta ki utóbbival a más jellegű kooperációt sem, annyit mondott, hogy ebben az évben döntés nem lesz.

A japán főváros nemzetközi autó kiállításán, a most folyó Tokyo Motor Show-n olyan híresztelések terjedtek el, hogy a Daimler az úgynevezett A és B osztályba tartozó Mercedes kocsik újabb változataihoz keresi az együttműködést. Német sajtóforrások szerint az új Mercedes kocsikba a BMW által a Mini kocsikhoz kifejlesztett és a Peugeot-Citroen által gyártandó autómotorok kerülnének.

Zetsche megkerülte a kérdést, hogy az olasz Fiat céggel is folyna valamilyen egyezkedés, aminek célja egyebek között az üzemi eredménymarzs növelése lenne. Ez a Mercedes kocsiknál most 8 százalék körül van, de a 10 százalékot szeretnék megcélozni. A Daimler vezetője megjegyezte, hogy nem a BMW-val folytatandó motorgyártási együttműködéstől várja ezt a javulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik