Élet-Stílus

MTK-győzelem Garami jubileumán

Az MTK hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Nyíregyháza együttesét a labdarúgó Soproni Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén. A fővárosi csapat egy pontra megközelítette a tabella élén álló Debrecen-Honvéd párost.

Garami József, a kék-fehérek vezetőedzője 600. első osztályú bajnokiján ülhetett le a kispadra. A játékosai győzelemmel kedveskedtek a trénernek, akinek azonban a három pont megszerzésén kívül nem lehetett maradéktalanul boldog. A mérkőzés előtt a hatodik helyen álló Nyíregyháza némi szerencsével ugyanis simán pontot rabolhatott volna a fővárosból, ha a kezdés után két százszázalékos zicceréből az egyiket legalább értékesíti. Nem ez történt, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a másik csapat büntetett.

A vendégek kezdtek jobban, de az MTK azt első percek bizonytalansága után magához ragadta a kezdeményezést, és csak azért nem került hamar előnybe, mert elől nem voltak elég pontosak a csatárok. Nem sokkal a szünet előtt megszületett a megérdemelt vezetés, az ezernél is kevesebb szurkoló nagy örömére: Bori a tizenhatoson belül egy elé pattanó labdát a kapu bal oldalába lőtt.

A szünet után gyorsan növelte az előnyét az MTK, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. A fővárosiaknak ismét szerencséjük volt, ezúttal a kapufáról visszapattanó labdát Szabó pár méterről bepasszolta. A folytatásban a kék-fehérek uralták a játékot, és magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Soproni Liga, 12. forduló:
MTK Budapest-Nyíregyháza 2-0
Gól:
Bori (42.), Szabó Á. (51.)

Pénteken játszották:
Diósgyőri VTK-FC Fehérvár 2-0

Szombaton játszották:
Budapest Honvéd-Győri ETO 2-2
DVSC-TEVA – FC Sopron 4-2
Gabona Trans Kaposvár – Vasas 1-0
ZTE FC – FC Tatabánya 4-1
BFC Siófok – REAC 1-0
Újpest FC – Paksi FC 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik