Élet-Stílus

A vb esélyesei: Alonso, a hisztis

A spanyol pilóta kétszeres világbajnokként néz szembe ellenfeleivel Interlagosban. Fernando Alonsónak jó esélyei vannak a „mesterhármasra", hiszen nyerő típusú pilóta, a szerencse pártfogoltja – viszont olykor ellenszenvesen hisztis.

Kapcsolódó linkek


forma.1.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol pilóta nagyot koppant, miután ráébredt arra, hogy hiába ígértek neki fűt-fát, kétszeres világbajnok létére szemernyivel sem jár neki különb bánásmód a McLarennél, mint az újonc Lewis Hamiltonnak. Alonso ezt meglehetősen nehezen viseli, s helyzete valóban pikáns, hiszen ahogy az a szezon során kiderült, a zöldfülő brit nem csupán a csapattársa, hanem fő riválisa is egyben.

Alonso a versenyhétvégéken többnyire igyekezett jó pofát vágni mindehhez, de a spanyol sajtóban többször is kifakadt, aztán a Magyar Nagydíj időmérő edzésén már a pályán is ellenszenvesen viselkedett: szabálytalanul tartotta fel brit vetélytársát.

Alonso persze korábban sem volt a sportember mintapéldánya, tavaly a Renault szerelőit gyanúsította meg szabotázzsal, miután szorult helyzetbe került. Hasonló vádakkal illette idén a mclareneseket is a legutóbbi kínai futam kvalifikációja után, s mondott még mást is, a kémügyben meg egyenesen zsarolt. Ugyanakkor ha emberileg nem is mindig túl szimpatikus, az elvitathatatlan, hogy remek pilóta.


A vb esélyesei: Alonso, a hisztis 1

Harmadik vb-címére hajt (MTI/EPA)



Biztos kezű, agresszív és pokoli gyors, emellett inspirálja a nagy tét, nem riad meg az éles helyzetektől sem. Az elszántsága, motiváltsága mellé nagy tapasztalat is párosul, ezért az értők többsége szerint annak dacára ő a világbajnokság legnagyobb esélyese, hogy Hamilton négy ponttal vezet előtte. Alonso a 2007-es szezonban eddig 11-szer állhatott fel a dobogóra, négyszer a tetejére, s a pole-t is négyszer szerezte meg. Csak egyszer esett ki, Japánban nem tudta befejezni a versenyt, igaz, ekkor úgy tűnt, elúszott számára a címvédés, Fudzsi után – két futammal a vége előtt – ugyanis újonc csapattársa egy tucat ponttal volt jobb nála. A Fortuna ekkor a hóna alá nyúlt.

Mint ismert: Hamilton kiesett Kínában, ő második lett, így még mindig ott toporog a F1-es trón körül. A szerencse egyébként nem először segíti ki 2001 óta tartó F1-es pályafutása során, a tavalyi szezon hajrájában is sokat nyert azzal, hogy az utolsó előtti futamon, Japánban úgy győzött, hogy akkori ellenlábasa, Michael Schumacher motorhiba miatt előle esett ki, majd a záró futamon, Brazíliában defektet is kapott a már jelentős ponthátrányban lévő német.

Alonso, aki minden idők legfiatalabb pole pozíciósa, futamgyőztese és világbajnoka, ezúttal elsősorban egy újonccal vív nagy csatát a vb-aranyért, s szerintünk jó eséllyel állhat rajthoz Interlagosban.

A jelenlegi állás:
1. Hamilton 108 pont, 2. Alonso 103, 3. Räikkönen 100.

Alonso lesz a világbajnok, ha…
…nyer és Hamilton legfeljebb harmadik.
…második és Hamilton legfeljebb hatodik.
…harmadik és Hamilton legfeljebb nyolcadik,
továbbá Räikkönen nem nyeri meg a futamot.
…negyedik, Hamilton nem szerez pontot,
valamint Räikkönen nem első vagy második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik