Élet-Stílus

Alonso megzsarolta saját csapatát

Pénteken a McLaren csapatfőnöke nyilvánosságra hozta, hogy ő maga értesítette az FIA-t a kémügy új bizonyítékairól, szombaton pedig kiderült, hogy azért tette ezt, hogy megelőzze az őt zsaroló Fernando Alonsót.

Pandora szelencéje kinyílt és már nem lehet visszacsukni: a kémügy egyre érdekesebb részletei kerülnek nyilvánosságra. Pénteken a McLaren csapatfőnöke azzal állt elő, hogy ő maga értesítette az FIA-t a kémügy újabb bizonyítékairól, amelyek végül a hatalmas büntetéshez vezettek, még a Magyar Nagydíj vasárnapi napján.

Ma a szervezet elnöke újabb részletekkel világította meg az ügyet: Dennis azért tette ezt, mert a szombati időmérőn kitört botrány után Fernando Alonso megfenyegette őt, hogy nyilvánosságra hozza a Ferrari-adatok felhasználását bizonyító email-jeit, ha a csapatfőnök nem csinál belőle első számú pilótát. Dennis inkább elébevágott a spanyolnak.


Alonso megzsarolta saját csapatát 1

Dennis (j) önmagukat dobta fel Mosley-nál (vezess.hu)


“A Magyar Nagydíj reggelén Ron [Dennis] felhívott és ezt mondta: Most volt itt Alonso a motorhome-ban, és azt mondta, hogy információi vannak, megfenyegetett, hogy átadja őket a szövetségnek.” – mondta ma az FIA elnöke, Max Mosley Belgiumban.

Alonso ma nem volt hajlandó ezt sem megerősíteni, sem cáfolni: “Nem nyilatkozok erről. Gondoljanak, amit akarnak. Mindenki beszél mindenfélét, spekulál mindenről. Versenyezni vagyunk itt, elsősorban a versenyzésről kellene beszélnünk. Ha Ron mondott valamit, az az ő dolga. Ha Max mondott valamit, az meg az övé. Én autóversenyző vagyok, a gumikra, a motorokra és ehhez hasonlókra vonatkozó kérdésekre válaszolok.”

Alonso attól sem tart, hogy elveszítené a csapat támogatását: “Egyáltalán nem aggódok emiatt. Teljesen elégedett vagyok a csapat viselkedésével ebben a helyzetben” – mondta a világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik