Élet-Stílus

Toni: bajnokesélyesek lennénk Olaszországban

Nyáron igazolt a Fiorentina csapatától a német rekordbajnokhoz a világbajnok olasz csatár, aki idén a bajorokkal nemcsak a bajnokságban, hanem az UEFA-kupában is győzni akar. Luca Toni szerint a Bayern München az olasz bajnokságban is bárkivel felvenné a versenyt.

Tizenegymillió euróért szerezte meg a nyári átigazolási időszakban a Bayern München együttese a langaléta olasz csatárt, aki meglepően rövid idő alatt beilleszkedett új csapatában. Toni nyolc bajnoki mérkőzésen lépett idáig pályára, és nyolcszor volt eredményes. Az olasz válogatottal 2006-ban éppen Németországban világbajnokságot nyerő támadó csapattársával, a szintén nyáron érkezett Miroslav Klosével közösen vezeti a góllövőlistát. Az UEFA-kupában is Toni találatainak köszönhetően sikerült a csoportkört elérni.

Galaktikus Bayern

„Azért lövök ennyi gólt, mert egy remek csapatban játszom” – nyilatkozta a tz-nek az olasz futballista. A tavalyi szezon után a Bayern 70 millió eurót költött a játékoskeretének megerősítésére, és olyan sztárokat sikerült leigazolniuk Klose és Toni mellett, mint Franck Ribéry, Ze Roberto, Hamit Altintop és Marcell Jansen.

„Egy ilyen remek kerettel az olasz bajnokságban is megállná a helyét a csapat. A véleményem szerint mi lennénk az Inter mellett a Serie A fő esélyese. A nagy csapatokkal is felvennénk a versenyt” – mondta Toni, aki pályafutása során korábban csak Olaszországban futballozott.

A Bundesligában a Hajnal Tamással felálló Karlsruher SC előtt öt ponttal vezet a bajor együttes kilenc forduló után. A Bayern fölényét jól mutatja, hogy már most plusz 22-es a gólarányuk, ebben a kategóriában mögöttük plusz 7-tel a Werder Bremen következik. A bajorok tehát megállíthatatlannak tűnnek, de idén nem mérhetik össze az erejüket az európai nagycsapatokkal, hiszen a tavalyi – magukhoz képest – gyászos szereplésük miatt csak a második számú európai sorozatban szerepelnek.

Példamutató szurkolók

Toni saját elmondása szerint hamar megszerette Münchent és a csapat drukkereit. „Számomra az újdonság erejével hatott, hogy a két szurkolótábort nem a rendőrségnek kell szétválasztania. Nagyon örülnék, ha Olaszországban is hasonló lenne a helyzet” – mondta az olasz játékos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik