Élet-Stílus

Lengyelország-Magyarország 0-1

A magyar labdarúgó-válogatott több mint húsz év után győzte le újra a lengyel nemzeti csapatot. Szerda este Lódzban Hajnal Tamás tizenegyes góljával nyert 1-0-ra a Várhidi-csapat.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Barátságos találkozó:
Lengyelország-Magyarország 0-1 (0-0)
Lódz, vezette: Circhetta (svájci)
Gól: Hajnal (80., 11-esből)

Vége a mérkőzésnek.

94. perc: Hajnal helyett Filkor a pályán. Juhászé a karszalag.

92. perc: Kosowski lőtt mellé.

91. perc: Sobolewski lőtt távolról a bal alsó sarok mellé.

86. perc: Priksin kapott egy jó labdát Vanczáktól, csakhogy közben kisodródott, és lövése elment keresztbe a lengyel kapu előtt.

84. perc: Hajnal beadása után Priskin fejelt fölé.

83. perc: Kielbowiczet Wawrzyniak, Wasilewskit Barczak váltotta.

80. perc: Hajnal tette a labdát a büntetőpontra, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1), ezzel megszerezte a vezetést a mieinknek, egyúttal első gólját jegyezte címeres mezben.

80. perc: Priskin megrúgta Jop a tizenhatoson belül – tizenegyes!

78. perc: Gerát Buzsáky váltja. Hajnal az új csapatkapitány.

77. perc: Tőzsér helyett Leandro.

76. perc: Zienczuk a jobb oldalról váratlanul ellőtte a labdát, amely úgy két méterrel kerülte a magyar kapu bal oldalát.

Az utóbbi percekben három nagy magyar helyzet maradt ki.

70. perc: Tőzsér szöglete után Vaskó a rosszul kimozduló kapust megelőzve 8 méterről nem sokkal fejelt a jobb felső sarok fölé.

68. perc: Priskin kapott egy remek indítást, egy az egyben mehetett a lengyel kapura, de 16 méterről a léc fölé vágta a labdát.

64. perc: Hajnal néhány csel után laposan kapura lőtt, a labda egy hazai védő lábát is érintette, majd a bal kapufán csattant.

62. perc: Gera fejelte le a labdát Priskinnek, de a hazaiak kapusa, Fabianski mentett a csereként beállt magyar támadó elől.

61. perc: Kosowski 22 méterről az égbe lőtt…

59. perc: Sobolewski is besárgult.

58. perc: egy hazai akció végén a balról bepasszolt labdára két hazai támadó mozdult be, Vaskó ugyanakkor becsúszva szögletre mentett.

57. perc: egy hatalmas bedobás után Zahorski csúsztatta meg a labdát, Brodek közelről fejelt, de Fülöp ezúttal is résen volt.

51. perc: Halmosi kapott sárga lapot.

46. perc: újra játékban a labda.

Tömeges cserék a szünetben: Feczesin Róbert és Dzsudzsák Balázs helyett Priskin Tamás, illetve Halmosi Péter folytatja. A lengyeleknél lejött Konrad Golos, Lukasz Gargula, Radoslaw Martusiak és Mariusz Lewandowski is, helyettük Thomas Zahorski, Pawel Brodek, Marek Zienczuk, valamint Przemy Slawmietzak lépett pályára.


Lengyelország-Magyarország 0-1 1

Gera Zoltán küzd a labdáért a lengyel Lukasz Fabianskival (MTI/EPA)



Vége az első félidőnek, a mieink felveszik a versenyt a hazaiakkal, ugyanakkor tény, a lengyelek veszélyesebbek a kapura.

42. perc: Golosé a meccs első sárga lapja.

37. perc: hazai szabadrúgás után a legurított labdát Dudka küldte kapura 27 métrről, Fülöp nagyot vetődve szögletre mentett.

Újra fölénybe kerültek a lengyelek.

35. perc: Sobolewski a felsőlécet találta telibe, de mivel a labda előtte a kezét is érintette, magyar szabadrúgás következett.

31. perc: Matusiak 14 méterről, a jobb összekötő helyéről küldte a bal felső sarok irányába a labdát, Fülöp azonban bravúrral védett.

Egyre többet támad a magyar csapat, de egyelőre nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel. A kapuk nem forognak veszélyben…

23. perc: Dzsudzsák távoli lövése méterekkel ment mellé.

22. perc: Hajnal mutatott be néhány jó cselt a középpályán, a megmozdulást rossz passz követte: indítása hosszú volt Gerának.

A kezdeti hazai fölény után kiegyenlített lett a találkozó.

16. perc: Tőzsér távolról, 22 méterről próbálkozott: életerős lövése csak kevéssel kerülte el a hazai kapu jobb felső sarkát.

14. perc: Kosowski a bal oldalról tekerte be labdát középre, a berobbanó Wsobolewski 5 méterről a léc fölé bólintott.

13. perc: Dzsudzsák szerzett labdát, s indult meg a bal oldalon, lapos passza azonban nem volt jó a középen érkező Feczesinnek.

10. perc: egy előreívelt jobboldali szabadrúgást követően Kosowski magasabbra ugrott, mint Csizmadia, de 10 méterről fölé fejelt.

A mérkőzés elején a lengyelek diktálták a tempót, de komoly helyzetet egyelőre – szerencsére – nem tudtak kialakítani.

5. perc: Sobolewski távoli lövése csúnyán mellé ment.

1. perc: a középkezdés után Gera remekül indította Feczesint, aki az alapvonal felé vitte a labdát, de nem tudott vele mit kezdeni.

1. perc: a magyar csapat kezdett.

Várhidi Péter három helyen változtatott a máltaiakat legyőző csapathoz képest: Szélesi Zoltán helyett Csizmadia Csaba, Balogh Béla és Filkor Attila helyett Vanczák Vilmos, illetve Hajnal Tamás játszik – utóbbi kettő eltiltás miatt nem szerepelhetett szombaton.

A két csapat eddig 30-szor találkozott; az örökmérleg jókora magyar fölényt mutat, 20 győzelem mellett ugyanis csak hat lengyel siker és négy döntetlen született. Ugyanakkor a magyarok több mint húsz éve, 1987. május 17-én nyertek utoljára Lengyelország ellen.

Tömeges cserék a szünetben:
Feczesin Róbert és Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás, illetve Halmosi Péter folytatja. A lengyeleknél lejött Konrad Golos, Lukasz Gargula, Radoslaw Martusiak és Mariusz Lewandowski is, helyettük Thomas Zahorski, Pawel Brodek, Marek Zienczuk, valamint Przemy Slawmietzak lépett pályára.

Összeállítások
Lengyelország: Fabianski – Wasilewski (Barczak, 83.), Jop, Kielbowicz (Wawrzyniak, 83.), Dudka – Sobolewski, Lewandowski (Slawmietzak, 46.), Golos (Zahorski, 46.), Kosowski – Gargula (Zienczuk, 46.), Matusiak (Brodek, 46.).
Szövetségi kapitány: Leo Beenhakker.
Magyarország: Fülöp – Csizmadia, Vaskó, Juhász R., Vanczák – Vass, Hajnal (Filkor, 94.), Tőzsér (Leandro, 77.) – Gera (Buzsáky, 78.), Feczesin (Priskin, 46.), Dzsudzsák (Halmosi, 46.).
Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik