Élet-Stílus

Újra korlátoznák a külföldi focisták számát

Michael Platini, az UEFA elnöke megvalósíthatatlannak nevezte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) első emberének, Sepp Blatternek azon elképzelését, hogy újra limitálják a külföldi játékosok számát az európai csapatoknál.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Bár sokak szemét szúrja, hogy egyes csapatokban egyáltalán nem, vagy alig játszanak hazai játékosok, Michael Platini, a kontinentális szövetség (UEFA) elnöke nem korlátozná az egy időben pályára lépő külföldiek számát, holott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elsőszámú vezetője, Sepp Blatter éppen e mellett érvel.

A FIFA első embere azt szeretné elérni, hogy a 2010/2011-es szezonban legalább hat hazai játékos szerepeljen egyszerre egy adott együttesben, hangsúlyos: az európai uniós országok labdarúgócsapataiban is.

„Ez egyszerűen lehetetlen. Ma megvalósíthatatlan az elképzelés törvényi háttere, tekintve hogy a munkavállalók szabad mozgása a legfontosabb szabály az Európai Unióban” – magyarázta Platini.

Az EU-országokból származó külföldi labdarúgók létszámának korlátozását éppen a szabad munkaerő-áramlásra hivatkozva kellett megszüntetni, az 1995-ös Bosman-szabály életbe lépése előtt egy csapatban három külföldi lehetett egyszerre a pályán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik