Élet-Stílus

Támadások kereszttüzében a spanyol kapitány

Szombaton sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező vár a hispánokra Dániában. A spanyol szövetségi kapitány nem jelölte a keretbe Raúlt, annak ellenére, hogy David Villára sérülés miatt biztosan nem számíthat.

Luis Aragones napokon keresztül nem nyilatkozott a keret összeállításáról, csütörtökön azonban megtörte a csendet. „Személyes indokok nem befolyásoltak a döntésemben. A keretbe olyan játékosokat hívtam be, akik a jelenlegi formájuk alapján győzelemre segíthetik a csapatot” – nyilatkozta a spanyol szövetségnek a mester.

Aragones annak ellenére nem küldött meghívót a Real Madrid veterán támadójának, hogy a Valencia játékosa, David Villa kisebb sérülés miatt biztosan nem utazhat Aarhusba. „Természetesen én is hibázhatok, ahogy mások is. Talán jó indokaik vannak azoknak is, akik nem értenek egyet a döntésemmel, de én úgy érzem, hogy objektív szempontok alapján hagytam őt ki” – mondta a tréner, aki Raúl helyett az Espanyol remek formában futballozó játékosát, Tamudót jelölte a keretbe.


Támadások kereszttüzében a spanyol kapitány 1

Nem hagyja magát eltántorítani (AP)


A 69 éves szakembert a spanyol sajtban nemcsak a csapat összeállítása miatt, hanem a válogatott hullámzó teljesítménye miatt is rengeteg bírálat érte. Szeptemberben például a csoportjában jelenleg második – tehát továbbjutást érő – helyen álló válogatott 1-1-et játszott Izlandon. Az állandó kritikák nem tántorítják el Aragonest, elmondása szerint fütyül a rá nehezedő nyomásra.

„Tudom, hogy mekkora a tétje a soron következő mérkőzéseinknek. Tisztában vagyok azzal, hogy mire van szükség a sikerhez. A külső tényezők soha nem befolyásoltak. Többször voltam már hasonló helyzetben, és az eddig szerzett tapasztalataim a mostani időszakon is átsegítenek” – mondta a Aragones, aki szerint az sem lenne katasztrófa, ha szombaton döntetlenre végeznének a dánokkal.

„Csoportdöntőnek is nevezhetjük a meccset, és mi úgyis foguk hozzáállni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy utána is vár ránk még jó néhány összecsapás” – nyilatkozta a tréner, majd védelmébe vette a hullámzó teljesítményt nyújtó csapatát. „A gyakorlatilag már biztos Eb-szereplőnek tekinthető németek illetve a csehek mellett, az összes nagycsapatnak még meg kell küzdenie a kontinenstornára való kijutást érő első két helyért.”

Aragones 2004-ban ült le a válogatott kispadjára. Azt megelőzően 30 évig spanyol kluboknál (Barcelona, Sevilla, Betis, Valencia, Atletico Madrid) dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik