Élet-Stílus

Jövő héten visszatérhet Szávay Ágnes

Szávay Ágnes combizom-sérülése szépen gyógyul: a magyar teniszező másfél hét óta először edzett. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a 18 éves klasszis jövő héten Zürichben ismét pályára lép.

“Többször is voltam orvosnál és azt mondták, a szervezetem annyira le van gyengülve, hogy ilyen esetben pihenőkúrára van szükség, mert ellenkező esetben, komolyabb következménye is lehet annak, ha erőltetem a játékot” – nyilatkozta a távirati irodának a 18 éves játékos, aki jelenleg a huszadik a világranglistán. “Most vitaminokat kapok és szerencsére a lábam sem fáj már. Kifejezetten jól esett a hétfői tréning, remek volt a ritmus. Már nagyon hiányzott a mozgás, hiszen a dél-koreai torna óta nem játszottam.

Szávay elmondta, amennyiben selejtezőt kellene játszania, akkor nem indul a jövő heti zürichi tornán: “Ha viszont szabadkártyát kapok, s erre még az utolsó pillanatban is van mód, akkor ott leszek.”

A magyar tehetség másfél hete a szöuli viadal negyeddöntőjében a megnyert első és az elvesztett második játszma után sérülése miatt feladta a mérkőzést a görög Eleni Daniilidu ellen, majd visszalépett a tokiói tornától.

Szávay Ágnes – aki egy éve még a 253. volt a világranglistán – az idén júliusban megnyerte a palermói tornát, negyeddöntős volt a US Openen, majd pályafutása legnagyobb sikerét aratva, a pekingi verseny szeptember 23-i fináléjában legyőzte a világranglistán harmadik szerb Jelena Jankovicot. A pekingi viadal az olaszországinál jóval magasabb kategóriába tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik