Élet-Stílus

Szávay történelmi sikere

Szávay Ágnes pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás viadalon. A fináléban a másodikként rangsorolt német Martina Müllert győzte le.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar tinédzser pályafutása során először játszhatott döntőt WTA-tornán, és élt is a nagy lehetőséggel: két sima szettben, mindössze egy gémet veszítve gázolt át a második helyen kiemelt, a világranglista 34. helyén álló német Martina Mülleren.

Nem mellékesen: Szávay ezzel rekordot döntött, hiszen ő a legfiatalabb játékos a mezőnyben, aki az idén WTA-tornát tudott nyerni. A 18 éves magyar tehetség Palermóban zseniálisan szerepelt: a döntőig vezető úton Ioana Olarút, Jekatyerina Bicskovát, Agnieszka Radwanskát és Sara Erranint győzte le úgy, hogy közben csak egyetlen gémet vesztett.

Szávay, aki hétfőn az 53. helyen szerepelt a világranglistán, a mostani sikerével a 37. hely környékére jöhet fel, márpedig Mandula Petrát leszámítva egyetlen magyar játékos sem volt ilyen előkelő helyen jegyezve az utóbbi 15 évben.

„Pályafutásom eddigi legnagyobb sikerének tartom ezt a tornagyőzelmet. Az orosz Bicskova elleni találkozó volt a legnehezebb, a lengyel Radwanska elleni pedig a legfontosabb. Két éve ugyanis, a wimbledoni junior elődöntőben utóbbitól kaptam ki, és azóta készültem a visszavágásra. A játék nagyon jól ment. Este már utazom is tovább, kedden a Bad Gastein-i tornán lépek pályára” – nyilatkozta az MTI-nek Szávay, aki bár a juniorok között háromszoros Grand Slam-bajnok, élete legnagyobb sikerét érte el.

Palermo, női torna, döntő:
Szávay (magyar, 8.)-Müller (német, 2.) 6:0, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik