Élet-Stílus

A Ferrari elnöke beszólt Hamiltonnak

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke beszólt a világbajnoki pontversenyben vezető brit Lewis Hamiltonnak, aki tetemes előnye birtokában magabiztosan készül a hétvégi Kínai Nagydíjra.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

„Az elmúlt napokban sok szó esett az esetleges világbajnoki címemről, de megpróbálok nem foglalkozni ezzel, mert a hátralévő két futamon még minden megtörténhet” – kezdte Lewis Hamilton, aki jelenleg 12 ponttal előzi meg csapattársát, a szintén McLarennel versenyző spanyol Fernando Alonsót.


„A jövő héten Kínában, majd Brazíliában is szoros csata várható, de ez nem riaszt meg, sőt még elszántabbá tesz. Magabiztosan és eltökélten várom ezeket a futamokat. Az sem zavar, hogy még nem versenyeztem Sanghajban és Interlagosban, hiszen korábban így voltam Melbourne-ben, Montrealban, Indianapolisban és Fudzsin is, mégis valamennyi helyszínen dobogós voltam” – így a brit pilóta.

Nagy riválisa, Fernando Alonso komoly hátránya ellenére sem mondott le az újabb vb-címről. „Az, hogy Japánban kiestem, igen nehézzé tette a helyzetemet, de még húsz pontot szerezhetek, és ezért nagyon fogok küzdeni. Nem tudok másra gondolni jelenleg, csak arra, hogy Sanghajban és Interlagosban is nyerek. Amúgy szeretek Kínában versenyezni, a pálya viszonylag széles, lehet előzni” – magyarázta a kétszeres világbajnok spanyol autóversenyző.


A Ferrari elnöke beszólt Hamiltonnak 1

Lewis Hamilton nem osztja meg a sikert a Ferrarival (MTI/EPA)



Miközben a két mclarenes saját világbajnoki esélyeivel, illetve a hátralévő versenyekkel foglalkozik, a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo beszólt a wokingiaknak, elsősorban a pilóták küzdelmében jobban álló Hamiltonnak üzente: ha megnyeri a vb-t, akkor azért a Ferrarinak is köszönetet mondhat. „Még mindig azt gondolom, komoly hiba volt, hogy csak a csapatot büntették meg, és a McLaren-pilótákat nem zárták ki a kémügy miatt. Így ha Hamilton megnyeri a bajnokságot, a Ferrainak is köszönheti majd a sikerét, ugyanis a Ferrariból sok van az autójában” – nyilatkozta a minap Montezemolo.

Eközben a McLaren újra hangsúlyozta, a birtokába jutott titkos Ferrari-adatokból semmit sem használt fel az autók megépítésekor. Azon, hogy ez igaz vagy sem, sokáig el fognak még vitatkozni a felek. Közben az élet meg a Forma-1-es világbajnokság a maga útján megy tovább: az idei szezon a hétvégi kínai versennyel, majd az október 21-én esedékes Brazil Nagydíjjal zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik