Élet-Stílus

Sztrájkoltak a Csokonai Színházban

A műszaki dolgozók sztrájkja mellett kezdődött el hétfőn este 6 órakor Szabó Magda Macskák szerdája című előadásának főpróbája – közölte Kovács Andrea, a színház sajtóreferense az MTI-vel.

A sztrájkoló műszakiak képviselőivel a főpróba előtt tárgyalt Vidnyánszky Attila, a színház megbízott igazgatója, s megállapodtak abban: az írónő 90. születésnapjára szervezett díszelőadást október 3-án zökkenőmentesen megtartják, azt nem fogja semmiféle sztrájk, demonstráció megzavarni.

Czeglédi László, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének helyi titkára az MTI-nek korábban azt mondta: azért tartanak figyelmeztető sztrájkot a műszakiak, mert a színház vezetői nem tartották be a tavasszal született megállapodást, miszerint a rendkívül alacsony bérű műszakiaknak egyfajta túlóradíjat, vagy készenléti díjat fizetnek ki.

A Csokonai Színház műszaki dolgozói ezért hétfőn este kétórás figyelmeztető sztrájkba kezdtek, este 8 órától azonban már a műszakiak közreműködésével folytatódik a Macskák szerdájának főpróbája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik