Élet-Stílus

Izraelben talál munkát Matthäus?

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitányának nincsen állása, amióta a Red Bull Salzburgtól kirúgták. Lothar Matthäus többek között a Bayern Münchennek is felajánlkozott, de a legfrissebb jelentések szerint Izraelben kaphat munkát.

A Maccabi Tel-Aviv együttese a hétvégén a bajnokságban megalázó vereséget (0-3) szenvedett a Haifától, és német lapjelentések szerint a klub tulajdonosa ezután jelentette be, hogy le szeretnék szerződtetni Lothar Matthäust. A világbajnok német focista jelenleg Izraelben tartózkodik, de ahogy a Bildnek elmondta, „magánemberként”.

„Megtiszteltetés lenne számomra, ha leülhetnék a Tel-Aviv kispadjára” – mondta a német napilapnak a szakember. A Maccabi 18 bajnoki címmel és 22 kupagyőzelemmel Izrael legsikeresebb futballegyesülete, utoljára azonban három éve szerepelt a Bajnokok Ligájában.

Matthäus edzőként a Rapid Wien kispadján debütált, majd néhány hónapig a Partizan Beogradot dirigálta. Trénerpályafutása során egyetlenegy alkalommal dolgozhatott 12 hónapnál többet – a magyar kispadon. Következett egy három hónapos brazíliai kiruccanás az Atletico Paranaenshez, majd az 2006/2007-es szezon elején Salzburgba szerződött, ahonnan tavaly júniusban menesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik