Élet-Stílus

Szávay negyeddöntős Szöulban

A második helyen rangsorolt Szávay Ágnes esélyeshez méltóan jutott tovább a szöuli keménypályás női tenisztorna második fordulójából: két játszmában győzte le az orosz Galina Voszkobojevát. A következő körben az ötödikként kiemelt görög Eleni Daniiliduval találkozik.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


A 18 esztendős magyar tehetség sorozatban a hetedik mérkőzését nyerte meg; a szöuli torna második körében a világranglista 134. helyén álló orosz Galina Voszkobojeva lábára kötött útilapút.

Az első szettben 2:1-es vezetésénél vette el először ellenfele adogatását, majd újra brékelt, így könnyedén, 6:1-gyel került lépéselőnybe.

A folytatás kissé döcögősre sikerült, hiszen Voszkobojeva 3:1-re is vezetett, mi több: labdája volt a 4:1-hez. Az idén már két WTA-torna-győzelmet arató, Palermóban és Pekingben diadalmaskodó Szávay azonban összeszedte magát, és fordított.


Szávay negyeddöntős Szöulban 1

Szávay Ágnes: újabb győzelem (Getty)



Fogadóként 5:3-nál két meccslabdához jutott, ám ezeket elpuskázta, a következő játékban viszont kiszerválta az oroszt. A világranglista-huszadik magyar lány a negyeddöntőben azzal a görög Eleni Daniliduval (37.) találkozik, akit a New Haven-i tornán – eddigi egyetlen meccsükön – egyszer már elvert.

A 25 éves görög játékos az amerikai Ahsha Rolle búcsúztatásával került a legjobb nyolc közé, és ott van az első helyen kiemelt Venus Williams is, aki mindössze három játékot bukva intézte el a thaiföldi Tamarine Tanasugarnt.

Szöul, női torna, 2. forduló:
Szávay (magyar, 2.)-Voszkobojeva (orosz) 6:1, 6:4

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik