Élet-Stílus

Oroszországból jönnek az Opel Antarák

Szentpétervárott legördült a szalagról az első Opel Antara, amely ugyanott készül, mint – a múlt év óta – a Chevrolet Captiva is – írta közleményében a General Motors.

Az Arsenal néven működő összeszerelő üzem addig ad otthont ennek a tevékenységnek, amíg a jövő év végén elkészül a General Motoros végleges gyáregysége Shushariban, ahol 900 fő alkalmazásával évi 70 ezer autós kapacitás jön létre.

Alain Visser, az Opel márkaigazgatójának tájékoztatása szerint az idei év első 8 hónapjában 40 ezer Opelt adtak el az orosz piacon, ami 278 százalékos növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az Antara fontos szerepet játszik az Opel márka megújulásában, és logikus választás volt – az orosz piac igényeit is figyelembe véve – a helyi gyártás mellett döntenünk – tette hozzá a vezető.

Szentpétervárott az Antara kétféle benzinmotorral (2,4 literes 140 lóerőes és 3,2 literes 277 lóerővel) készül.

Ezzel az Opel-modellel tovább bővül a GM Oroszországban gyártott SUV-kínálata: a GM AvtoVAZ vegyesvállalatnál készül a Chevy Niva, Kalinyingrádban Chevrolet Tahoe és Trailblazer összeszerelése folyik, és Szentpétervárott már eddig is volt Chevrolet Captiva-összeszerelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik