Élet-Stílus

Gyanúsan hamar felépült Csagajev

A WBA nehézsúlyú világbajnoka, Ruszlan Csagajev betegsége miatt kénytelen volt lemondani az október 13-i Szultan Ibragimov elleni WBA/WBO címegyesítő összecsapást. A gyors gyógyulása után az orosz Ibragimov menedzsere ellentámadásba lendült.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Ruszlan Csagajev hivatalosan “heveny gyulladásos betegségben” szenvedett (nem hivatalosan hepatitis-B), ezért mondta le a címegyesítő összecsapást, de mostanra felgyógyult, és készülhet az év végi címvédő csatájára. Ez a tény nyilatkozatra sarkallta Ibragimov menedzserét, Boris Grinberget.

“Ez szégyenletes” – mondta Grinberg. “Velünk elhitették, hogy ez az úgynevezett ‘bajnok’ súlyos beteg, ami miatt jó ideig harcképtelen lesz, miközben mi sok időt, fáradtságot és pénzt öltünk a címegyesítő mérkőzésbe. Hittünk neki, de most hallottuk, hogy visszatér. Nyilvánvaló, hogy nem az volt a baja, ami velünk közöltek. Nem volt “heveny gyulladása’, hanem igazából szíve nem volt ahhoz, hogy összecsapjon Ibragimovval.” A hoppon maradt WBO-bajnok október 13-án a négyszeres nehézsúlyú világbajnok bokszlegendával, Evander Holyfielddel bokszol.

Maga Csagajev így nyilatkozott a felépüléséről: “Egészségesnek érzem magam, és nyugtalannak, mert már bokszolni akarok. Az orvosok azt mondják, hogy egészséges vagyok, elkezdhetek edzeni. Készen állok arra, hogy újra elkezdjem. Megint be akarok menni a szorítóba, mert nagyon várom a következő küzdelmet” – nyilatkozta Csagajev (23-0-1).

“Borzasztóan rossz, hogy a címmérkőzést le kellett mondani Ibragimov ellen. Remélem, hogy a nagy lehetőségre, a második övre nem kell sokat várni, mert el akarom érni a célom: több bajnoki övet akarok szerezni. Mindazonáltal, most csak a következő mérkőzéssel foglalkozom. Ha minden a tervek szerint megy, még ebben az évben létrejöhet az első címvédő összecsapásom!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik