Élet-Stílus

Angyalföld is megtámadta a Szigetet

A XIII. kerületi önkormányzat ultimátumot szegezett a fővárosnak: vagy megköveteli a Sziget fesztiváltól, hogy hangszigetelő falakat építsenek, vagy az ÁNTSZ zajvizsgálataira alapozva pert indítanak – írja a Népszabadság. Korábban Újpest indított pert a fesztivál ellen.

Angyalföld polgármestere, Tóth József felszólította Demszky Gábort, hogy olyan közterület-használati szerződést kössön a fesztivál szervezőivel, amelyben előírják a hangszigetelő falak építését. Amennyiben ezt nem teszi meg, a kerület pert indít a főváros ellen – mondta Sinka József, a kerület jegyzője a Népszabadságnak.

A polgármester levelében utal az ÁNTSZ zajvizsgálatára, amely megállapította, hogy a rendezvény ideje alatt jelentősen túllépték a megengedett éjszakai zajhatárértéket. A közterület-használati engedélyt pedig csak úgy kaphatják meg, ha betartják a határértékeket.

A Sziget szervezői csak akkor tudnak érdemben reagálni, ha megismerték e levélben foglaltakat. Azt azonban a fesztivál sajtófőnöke elmondta, hogy Újpest ellen már jogerősen megnyertek egy pert, amelyet az önkormányzat szintén birtokháborítás címen indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik