Élet-Stílus

Alonso száműzte Schumachert

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher egy spanyol lapnak adott interjújában elismerte, hogy az új rivális, Fernando Alonso sikerei miatt döntött a visszavonulás mellett. A német veteránnak egyáltalán nem tetszik, ahogy a sajtó bánik a spanyol bajnokkal.

A tavaly év végén visszavonult Michael Schumacher egy spanyol lapnak most először beszélt arról, hogy Fernando Alonso sikerei hozzájárultak a döntése meghozásához. Alonso volt az a versenyző, aki Schumacher ötéves bajnoki szériáját megtörte 2005-ben, majd 2006-ban is megszerezte a német szupersztár elől a címet.

Schumacher sikerei csúcsán is említette, hogy addig versenyez, amíg egy fiatalabb versenyző rendszeresen le nem tudja győzni. A spanyol Gentleman című lapnak adott interjújában elmondta, hogy a visszavonulásnak két oka volt – egyrészt, mert úgy érezte, hogy az F1 iránti elkötelezettsége lazulni kezdett, másrészt pedig megjelent az ifjú titán.


Alonso száműzte Schumachert 1

Most már szebt a béke a két egykori rivális között (vezess.hu)


„Mindig mondtam, hogy ha egy fiatalabb versenyző megelőz, akkor elérkezett a távozás ideje” – ismerte el a 38 éves német. Schumacher más szempontból is beszélt Alonsóról, a veteránnak nem tetszik, ahogy a média bánik a világbajnokkal.

„Meg vagyok döbbenve néhány újságíró munkáján. Ez az ember a valaha volt legfiatalabb kétszeres világbajnok, egyesek meg csak arról írkálnak, hogy arrogáns és megközelíthetetlen” – állt ki spanyol kollégája mellett Schumi.

Alonso is szép szavakkal emlékezett meg a a hétszeres világbajnokról, aki hozzá hasonlóan elnyerte az Asztúriai Herceg Díja a Sportért kitüntetést szerdán: „Nagyon örülök neki, mert igazán megérdemli, és annak is, hogy a Forma-1 ilyen magas szintű elismerésben részesül” – mondta a világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik