Élet-Stílus

Vieira és Gerrard szereplésén vitatkoznak

A szövetségi kapitányok szorgalmazzák, míg a klubok határozottan ellenzik a sérüléssel bajlódó az angol Steven Gerrard és a francia Patrick Vieira pályára lépését a közelgő Eb-selejtezőkön.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Steven Gerrard és Patrick Vieira esete tökéletesen megegyezik: mind a ketten sérüléssel bajlódnak, ennek dacára hazájuk kapitányai számítanak rájuk az Eb-selejtezőkön. A szövetségi kapitányok közül egyébként Raymond Domenech a megértőbb, a francia szakvezető az olasz Inter kifakadására úgy reagált, nem erőlteti a középpályás pályára lépését.

„Én sohasem kockáztattam egyetlen futballistám egészségét sem. Most is Vieira fogja eldönteni, hogy játszik-e szombaton az olaszok ellen vagy sem” – mondta a tréner. Vieira térdsérüléssel bajlódik, az Inter első két bajnokiját ki is hagyta, ráadásul továbbra sem végezhet teljes értékű edzésmunkát.



Vieira és Gerrard szereplésén vitatkoznak 1

Steven Gerrard sérülten is játszana (MTI/EPA)



Steve McClaren angol szakvezető jóval makacsabb, mint Domenech, amely abból szempontból érthető, hogy az ő nyakán szorul jobban a hurok, tekintve hogy csapata csak negyedik a csoportjában, és nem mellékesen: rengeteg a sérült a válogatottnál. McClaren ezért is ragaszkodik annyira ahhoz, hogy a Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard – akinek hajszáltörése van a jobb lábában – pályára lépjen az izraeliek, valamint az oroszok elleni meccsen. „Szeretnénk a pályán látni, amilyen hamar csak lehetséges, és Steven is lelkes a játékát illetően” – nyilatkozta az ügyben McClaren, aki jelezte, semmi olyat nem tenne, amely negatívan befolyásolná a futballista állapotát.

A hírek szerint Gerrard valóban szívesen segítene a válogatottnak, és hajlandó lenne beinjekciózva futballozni, akárcsak a Chelsea elleni bajnokin. Igen ám, de azóta három meccset is kihagyott a sérülése miatt, a Liverpoolnál így nem néznék jó szemmel, ha az Eb-selejtezőkön játszana. „Mi nem kockáztatunk, és szeretnénk, ha a válogatottnál sem tennék. Nem örülnénk, ha Steven beinjekciózva szerepelne” – így Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere.

A klubok és a válogatottak ilyen jellegű vitája manapság gyakran felszínre kerül, és ebben a nezéz igazságot tenni. Klasszikus patthelyzet: a klubok rengeteget költenek a játékosokra, és nem szívesen mellőznék őket sérülés miatt, és az is érthető, hogy a kapitányok számítanak legjobbjaikra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik