Élet-Stílus

Végre komoly ellenfelet kaphat Klicsko

Úgy néz ki, hogy végre egy olyan mérkőzésen léphet szorítóba az IBF világbajnok Vlagyimir Klicsko, ami a szurkolók fantáziáját is megmozgathatja. Elképzelhető, hogy az ukrán klasszis a nehézsúly „tömzsi óriásával", David Tuával csap össze.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Valljuk meg őszintén, a nehézsúlyú világbajnok ellenfélválasztása eddig hagyott némi kívánnivalót: Calvin Brock rutintalansága, Ray Austin – aki bár kötelező kihívó volt – semmilyen ellenállása, és Lamon Brewster „nem csinálok semmit” stratégiája nem emelte különösebben Klicsko renoméját.

Most viszont (2008 elejére) egy olyan címvédés van kilátásban, amit ha az ukrán behúz, végre fényesen csilloghat a koronája. Lehetséges ugyanis, hogy a szamoai „Terminátor”, David Tua lesz a következő kihívója, aki már 2001 óta veretlen, és bár sokat kihagyott, két héttel ezelőtt Saul Montana ellen nagyon is meggyőző produkcióval állt elő.

A mérkőzés lehetősége azután vetődött fel, hogy a Klicskónak és a K2 Promotionsnak komoly sara van a Tua promótere, Cedric Kushner felé. A tavaly novemberre szignózott Klicsko-Shannon Briggs összecsapás helyett az ukrán promóterei mégis Calvin Brockot választották ellenfélnek. A pereskedés azóta is tart, melynek tétje 5 000 000 dollár kártérítés.

Erről az összegről hajlandó lemondani Kushner, ha Klicsko vállalja az extra ütőerejű Tua elleni megmérettetést. Még nem tudni, hogy lesz-e belőle valami, de az ukrán promótere már jelezte, hogy nem zárkóznak el a tárgyalásoktól, ami logikus is, hiszen David Tua (48-3-1; 41KO) világszerte ismert alakja a nehézsúlyú ökölvívásnak.

Azt már korábban bejelentették, hogy Vlagyimir Klicsko (49-3-0; 44KO) idén már nem bokszol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik