Élet-Stílus

Eltiltották a francia szövetségi kapitányt

Az Európai Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága helybenhagyta Raymond Domenech francia szövetségi kapitány egy mérkőzésre szóló eltiltását, így a szakember nem ülhet le a kispadra szombaton, az olaszok elleni Eb-selejtezőn.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A kontinentális szövetség illetékes testülete azért tiltotta el a szakvezetőt, mert álláspontja szerint ártott a sportágnak, amikor a Le Parisien című lapnak augusztus elején többek között azt mondta, emlékei szerint az 1999-es francia–olasz utánpótlás-mérkőzésen a bíró meg volt véve.

Később finomított

„Olaszországban a játékvezetők ténykedése gyakran problémás. A közelmúltban több ilyen mérkőzésre is emlékszem. A 2000-es olimpiára kvalifikáló összecsapáson egyértelműen kiderült, hogy megvették a bírót. A csalás ténye mindenki számára nyilvánvaló volt. Ha ilyesmi egyszer megtörténik, akkor az embernek a jövőben is kétségei lehetnek” – nyilatkozta a szakvezető a lapnak.

Később ugyan árnyalta kijelentését, mondván, talán akkor fogalmazott pontatlanul, amikor az olaszországi bundameccsekről beszélt, az UEFA azonban erre nem volt tekintettel. Az európai szövetség mostani ítéletében ugyanakkor 10 ezerről 6 ezer svájci frankra csökkentette Domenech pénzbüntetését.

Toni kihagyja a rangadót

Valószínűleg kihagyja a franciák elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést Luca Toni, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott kiválósága. A Bayern München 30 éves légiósa – aki augusztus 22-én a magyarok elleni találkozón is szerepelt a Puskás Ferenc Stadionban – már a Hamburg elleni vasárnapi rangadón sem játszhatott a német bajnokságban. “Megpróbált edzeni, de csak olyan hetven százalékos állapotban lehet” – mondta Roberto Donadoni szövetségi kapitány.

A nagy érdeklődéssel várt Eb-selejtezőre – melyen a tavalyi világbajnokság döntőjének két résztvevője csap össze – szombaton Milánóban kerül sor. A B csoportban jelenleg a franciák állnak az élen 18 ponttal. Az olaszoknak 16, a skótoknak 15 pontjuk van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik