Élet-Stílus

Tovább maradnak az inkák

Három héttel tovább, szeptember 30-ig látható a fővárosi Szépművészeti Múzeum „... és akkor megérkeztek az inkák” című kiállítása – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

A múzeum az eredetileg szeptember 9-ig látható tárlat népszerűsége miatt kezdeményezte a kölcsönző intézményeknél a kiállítás meghosszabbítását – olvasható Lévay Zoltán kommunikációs osztályvezető-helyettes közleményében. A kiállítás meghosszabbításához perui, spanyol, német és magyar gyűjtemények engedélyét kellett megszereznie a Szépművészeti Múzeumnak.


Tovább maradnak az inkák 1

Három héttel tovább tart nyitva



A nagyszabású kiállítás összesen több mint háromszáz tárgyat, így aranyból, ezüstből készült ötvösmunkákat, kerámiákat mutat be. Ez a kiállítás a legátfogóbb tárlat, amelyet ebben a témában Magyarországon valaha rendeztek – áll a közleményben.

A spanyol hódítás előtti Peru kincseit bemutató kiállítást májusi megnyitás óta több mint 120 ezren csodálták meg. Ebben az évben már több mint félmillió látogatót fogadott a Szépművészeti Múzeum, így idén várhatóan többen látogatják majd az intézmény kiállításait, mint tavaly. 2006-ban 611 ezren voltak kíváncsiak a múzeum kiállításaira, ez az eddigi legmagasabb látogatói szám volt az intézmény történetében – áll a tájékoztatóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik