Élet-Stílus

Megkezdte a felkészülést Erdei

Félnehézsúlyú bajnokunk, Erdei Zsolt november 24-én lép legközelebb ringbe, hogy megvédje WBO-elsőségét. Ellenfele személyéről egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Hivatalosan még nem jelentették be a rendezvényt, ekképp „Madár” fellépését sem, ám a bokszoló elismerte, hogy hétfőn úgy kezdi meg Hamburgban az alapozást, hogy november 24-én szólítja ringbe a műsorközlő. A gála Németországban lesz, azonban a pontos helyszínnel kapcsolatban még nem látott napvilágot információ.

A kihívóval kapcsolatban jól értesültek tudni vélik, hogy a 33 esztendős angol Dean Francis (28 győzelem – 3 vereség) már aláírta a szerződését a mérkőzésre. Francis 9. az érvényes WBO-ranglistán, pillanatnyilag ő az IBO interkontinentális és a brit nemzetközösségi bajnok félnehézsúlyban. Ezenfelül cirkálósúlyban brit bajnok, valamint nagyközépsúlyban WBO interkontinentális és Európa-bajnok is volt.

Játékerejét tekintve Dean Francis jobb ökölvívó, mint a Murdoch–Blades–Santiago hármas, ám ismeretlensége miatt bizonyosan lesznek olyanok, akik elégedetlenek lesznek a kihívóval kapcsolatosan.

Kérdéses persze, hogy valóban ő lesz-e Erdei ellenfele, hiszen a bokszoló térdsérülését nemrég megműtötték, ekképp várhatóan 2008 elejéig nem lehetséges a ringbe lépése. Mint ismeretes, kilencedik címvédő küzdelmére készülő „Madár” a WBO ranglistáról kaphat kihívót, merthogy a szövetség egyelőre nem rendelt el kötelező címvédést bajnokunk számára.

Erdei Zsolt kilencedik címvédő küzdelme mellett lesz még egy érdekes félnehézsúlyú mérkőzés: a kategória jelenlegi Európa-bajnoka, a német Thomas Ulrich (31 győzelem – 3 vereség) ukrán kihívóval küzd meg, éspedig az itthon egyáltalán nem ismert Yuri Barashian (23 győzelem – 2 vereség) ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik