Élet-Stílus

Keith Richards berágott a kritikusokra

Életében először arra ragadtatta magát a Rolling Stones gitárosa, hogy nyílt levélben szólított fel egy újságírót: kérjen bocsánatot a svédországi Stones-koncertről írt lesújtó kritikájáért – írja a Quart.

Két svéd újságnak, név szerint az Expressen és az Aftonbladet szerkesztőségének címezte Keith Richards nyílt levelét. Állítása szerint először ír ilyet egész életében, de most aztán tényleg fel kell lépnie, és felszólítania az újságírókat, hogy kérjenek bocsánatot az együttestől és a rajongóktól. A lapok ugyanis lehúzták a Stones göteborgi koncertjét, öt csillagból kettővel honorálták a teljesítményüket, és az Expressen szerint Richards „szuperrészeg” volt. (Amint azt korábban egyébként megírtuk, a budapesti koncerten is látszott némi zavar a gitáros teljesítményében.)


Keith Richards berágott a kritikusokra 1

Keith Richards



„Ötvenhatezer ember vásárolt jegyet a koncertünkre, és egészen mást tapasztaltak, mint ami a ‘kritikában’ olvasható volt. Hogy meritek így tönkretenni az élményüket! Hogy meritek félretájékoztatni azokat a százezreket, akik nem voltak a koncertünkön! Az igazságot írjátok meg: a koncert jó volt.” – fogalmazott Keith. A levél azt is tartalmazza, hogy a sajtó visszaélt hatalmával – igaz, azt viszont nem, hogy majd akkor írjanak rosszat a kritikusok, ha ők maguk jobb zenét csinálnak.

Markus Larsson, aki azt írta, hogy Richards „némileg zavartnak tűnt” a színpadon, azt válaszolta: szubjektív véleményéért nem fog bocsánatot kérni – különben is, Keith az, akinek bocsánatot kell kérni, hiszen huszonhétezer forintnyi pénzt fizettek a rajongók azért, hogy megnézhessenek egy rockszárt, aki már alig képes lejátszani a Brown Sugar riffjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik