Élet-Stílus

US Open: csillaghullás a nőknél

A harmadik fordulóban Vaidisova, Hingis és Schnyder is elbúcsúzott a nyílt amerikai teniszbajnokságtól. A férfiaknál Haas és Grosjean óriási csatát vívott, a brit Andy Murray pedig egy dél-koreai ellenféllel szemben maradt alul.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A második helyen kiemelt Sarapova búcsúja után vasárnapra virradóra egy újabb egykori bajnok esett ki a US Openen. Martina Hingis pont tíz éve nyerte meg a szezon negyedik Grand Slam-tornáját, ám a kiesése mégis meglepő, hiszen a fehérorosz ellenfelének nem igazán voltak idáig komoly eredményei.

A New Haven-i döntőt Szávay Ágnes sérülése miatt megnyerő Kuznyecova simán elintézte a spanyol Medinát, Hingis honfitársa, Patty Schnyder viszont nem érte meg a negyedik kört, miután három szoros szettben kikapott az osztrák Paszektől. Meglepetés, hogy a cseh Vaidisova is hamar csomagolhatott.

A férfiaknál a kiemeltek kisebb-nagyobb nehézségek árán, de bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben. A világelső Federer az első szettben még nem igazán koncentrált, el is vesztette az amerikai közönség támogatását élvező Isnerrel szemben. A folytatásban viszont oktatott a svájci klasszis. A nap legnagyobb csatáját a tizedik helyen kiemelt német Haas és a francia Grosjean vívta. Az ötszettes maratoni összecsapás döntő játszmáját a német játékos jobban bírta, és készülhet a következő körre, ahol az amerikai James Blake várja.

A hatodik kiemelt ugyan legyőzte az osztrák Koubeket, de a játékkal nem lehetett elégedett az amerikai: 42 ki nem kényszeríttet hibát ütött Blake az alacsony színvonalú meccsen. A brit Murray is gyenge napot fogott ki, balszerencséjére dél-koreai ellenfele a hibáit nem hagyta kihasználatlanul. Mindössze a harmadik szettben nyújtott elfogadható produkciót a fiatal Murray, aki végül négy szettben kikapott Litől.

US Open, 3. forduló (a 16 közé jutásért)
Férfiak:
Federer (svájci, 1.)-Isner (amerikai) 6:7, 6:2, 6:4, 6:2
Blake (amerikai, 6.)-Koubek (osztrák) 6:4, 3:6, 7:6, 6:1
Berdych (cseh, 9.)-Verdasco (spanyol) 7:6, 6:1, 7:6
Haas (német, 10.)-Grosjean (francia) 6:2, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3
Li (dél-koreai)-Murray (brit, 19.) 6:3, 6:3, 2:6, 7:5
Lopez (spanyol)-Young (amerikai) 3:6, 6:3, 7:6, 7:5

Nők:
Kuznyecova (orosz, 4.)-Medina (spanyol, 31.) 6:3, 6:1
Paszek (osztrák)-Schnyder (svájci, 11.) 4:6, 6:4, 7:6
Peer (izraeli, 18.)-Vaidisova (cseh, 13.) 6:4, 3:6, 7:6
Azarenka (fehérorosz)-Hingis (svájci, 16.) 3:6, 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik