Élet-Stílus

Grönholm célfotóval győzte le Loeböt

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb raliversenyét nyerte meg a világbajnoki összetettben is vezető Marcus Grönholm. A címvédő Sebastien Loeb mindössze 0,3 másodperccel lassabban teljesítette 18 gyorsasági szakaszt.

Kapcsolódó linkek

rally.lap.hu
sport.lap.hu

Már az első két nap is rendkívülien szorosan alakult a világbajnokság 11. futamának az élmezőnye. Grönholm és Loeb felváltva vezetett a versenyen, de egyikük sem tudta leszakítani a nagy riválist, a különbség soha nem volt nagyobb 15 másodpercnél.

Az utolsó napot az összetettben nyolc ponttal vezető finn kezdte 1,7 másodperces előnnyel, az első szakaszon azonban Loeb volt gyorsabb, és minimális előnnyel ő állhatott az élre. A három következő gyorsaságin viszont Grönholm teljesített jobban, és a futamot záró szuperspeciál előtt 0,7 volt az előnye. Az utolsó szakaszon hiába taposta jobban a gázt Loeb, végül 0,3 másodperccel megelőzte a finn rivális, aki összetettben így tízpontosra növelte az előnyét.


Grönholm célfotóval győzte le Loeböt 1

Grönholm ötödször nyert Új-Zélandon (MTI/AP)


A harmadik helyet szokás szerint Grönholm csapattársa, a finn Hirvonen szerezte meg, aki összetettben is a harmadik pozícióban várhatja az egy hónap múlva esedékes spanyol majd francia versenyt.

Új-Zéland rali, végeredmény:
1. Marcus Grönholm, Timo Rautiainen (finn, Ford Focus WRC) 3:52:53,9 ó
2. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 0,3 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 1:42,8 p h.

A vb-pontverseny állása: 1. Grönholm 90 pont, 2. Loeb 80, 3. Hirvonen 69

Ajánlott videó

Olvasói sztorik