Élet-Stílus

F1: a Renault lemondott 2007-ről

A világbajnok csapat nagyjából leírta az idei szezont, a gyenge szereplés okát abban látják az illetékesek, hogy tavaly későn kezdtek el dolgozni a 2007-es kocsin. Ezt a hibát még egyszer nem követik el, és a Renault-nál már a jövő évre koncentrálnak.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Egy friss statisztika szerint a tavalyi évhez képest a Renault könyvelheti el a legnagyobb bukást az egész Forma-1-es mezőnyben. A 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet szerző csapat idén még nem állt dobogóra, a sokat hangoztatott cél, a BMW megverése is csak délibábnak látszik, és ezt a számok is alátámasztják: míg a riválisok az átlagos köridő tekintetében mind javultak – a McLaren 0,039, a BMW 0,051, a Red Bull pedig 1,151 másodperccel gyorsabb –, a Renault 1,204 másodpercet zuhant 2006-hoz képest.

Az idei formaromlás egyik okaként már korábban azt jelölték meg, hogy tavaly túl későn láttak neki a következő évi fejlesztéseknek, épp ezért idén el akarják kerülni ezt, és annak ellenére, hogy a csapat elnöke, Alain Dassas nemrég még nagy előrelépést ígért a Török Nagydíjra, már mostantól 2008 a prioritás. A technikai igazgató, Bob Bell így nyilatkozott a tervekről.


F1: a Renault lemondott 2007-ről 1

A csapat csak a negyedik a konstruktőrök versenyében (vezess.hu)


„Lesz néhány kisebb aerodinamikai fejlesztésünk Törökországban és aztán Monzában is, az ottani alacsony leszorítóerőt követelő pályához igazodva, és persze próbáluk minél többet kihozni a fejlesztésekből a pályán. A gyárban azonban már 2008-ra koncentráljuk az erőinket. Az elvünk az, hogy az idei gondoknak nem szabad befolyásolniuk a jövő évi programunkat, és ehhez tartjuk is magunkat.”

„Időben nekilátunk a munkának, a hozzáállásunk pedig más, mint a korábbi években. Először is arról bizonyosodtunk meg, hogy a fejlesztéshez használt eszközeink jól működnek. Amint ez megvolt, minden energiát az új autó tervezésébe fektettünk. A projekt jól halad, izgalmas fejlesztési irányokba indultunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik