Élet-Stílus

Abraham már Amerika és Taylor felé tekint

Az IBF középsúlyú világbajnoka, Arthur Abraham (24-0-0) szombat este látványos csatában a 11. menetben kiütéssel diadalmaskodott a hivatalos kihívó Khoren Gevor ellen. Következőre már a tengerentúlon bokszolna.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A berlini összecsapás minden bokszrajongónak izgalmas lehetett, hiszen a két Németországba áttelepült örmény ökölvívó nagyot küzdött, bár a végére Gevor elfáradt, és ez a 11. menetben egy bődületes Abraham kiütésbe torkollott bele.

“A következő mérkőzésről majd akkor beszélünk, ha Arthur visszajön a megérdemelt vakációjából” – mondta Wilfried Sauerland. “Hamarosan néhány megjelenést csinálunk Amerikában. Az HBO azóta figyeli Abrahamot, mióta Klicsko előtt bokszolt 2005-áprilisában.”

“Szuperbajnok akarok lenni a súlycsoportban, és le akarom győzni Taylort. Amikor nekem van egy célom, én nem nyugszom, amíg véghez nem viszem azt” – nyilatkozta Arthur Abraham. “Ez egy kemény összecsapás volt” – mondta a Gevor elleni meccsről. “De ha bárki el akarja venni az övemet, azt keményen megbüntetem. Gevor mindazonáltal egy nagy szívvel megáldott, makacs fickó.”

Abraham edzője, Ulli Wegner is elmondta véleményét a címvédésről. “Nagy küzdelem volt, és mindkét bokszoló megmutatta, hogy nagy szíve van. Engem lenyűgözött, hogy Gevor hány ütést tudott elindítani. Arthur a legnagyobb ütő középsúlyban, és ő több nagy találattal tartotta féken ellenfelét.”

A mérkőzés után Khoren Gevort megfigyelésre kórházba szállították, így nem vehetett rész a sajtótájékoztatón. Helyette edzője, Frizt Sdunek tolmácsolta a kihívó szavait: “Gratulálok Abrahamnek. Ő nagyon erős bajnok. Mindent elkövettünk, hogy a terveinket végrehajtsuk, de csak a 6. menetig ment úgy, ahogy szerettük volna. Ekkor Gevor abbahagyta a sok mozgást. Sok ütést kapott. Szerettem volna leállítani a nyolcadik majd a tizedik menet után is, de ő nem hagyta. Folytatni akarta!” – mondta Sdunek mester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik