Élet-Stílus

Bundesliga: Husztiék legyőzték Hajnalékat

A Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover 2-1-re nyert a Hajnal Tamással felálló Karlsruhe otthonában a német labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. Szombaton a Werder fogadja a megerősödött Bayernt, a Schalke pedig a Dortmunddal játszik rangadót.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Karlsruhe újoncként Hajnal két góljával verte a kupagyőztes Nürnberget a nyitófordulóban, míg a Hannover hazai pályán kapott ki a Budapest Honvéd UEFA-kupa ellenfelétől. Husztiéknak tehát mindenképpen javítaniuk kellett, és sokáig úgy tűnt, hogy simán be is fogják húzni a meccset, mivel a KSC védelme nagyon bizonytalan volt. A lehetőségeiket azonban nem használták ki a vendégek, és egy rögzített helyzet után az újonc került váratlanul előnybe. Hajnal szabadrúgását a teljesen szabadon hagyott Franz fejelte a Hannover kapujába.

A fordulás után nem sokkal a vendégek szinte egy az egyben lemásolták a hazaiak gólját. A nyáron leigazolt Mike Hanke remekül érkezett Bruggink szabadrúgására, és védhetetlen gólt fejelt. Az egyenlítést követően a nem túl hatékony Husztit lehozta a Hannover mestere.

A győzelmet jelentő találatot negyedórával a lefújás előtt szerezte meg Ballitsch. A vendégcsatár Hankével kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát a kapus lábai között a hálóba juttatta. A hátralévő időben mindent előredobott a KSC, a végén már négy csatárral támadtak Hajnalék, de gólt nem sikerült lőniük.

Bundesliga, 2. forduló:
Karlsruhe-Hannover 96 1-2
Gólok:
Franz (37.), illetve Hanke (54.), Balitsch (75.)

Szombat:
FC Schalke 04-Borussia Dortmund 15:30 ó
Werder Bremen-FC Bayern München 15:30 ó
Hertha BSC-VfB Stuttgart 15:30 ó
Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt 15:30 ó
Hansa Rostock-1. FC Nürnberg 15:30 ó
MSV Duisburg-VfL Wolfsburg 15:30 ó

Vasárnap:
Hamburger SV-Bayer Leverkusen 17 ó
FC Energie Cottbus-VfL Bochum 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik