Élet-Stílus

Nagy dobásra készül Briatore

A Renault csapat első embere vissza akarja csábítani a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót a francia csapathoz. Flavio Briatorééknek mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk, hiszen a spanyol címvédő jelenleg 20 millió eurót keres a McLarennél.

Kapcsolódó linkek

fernandoalonso.lap.hu
sport.lap.hu

Bárki bármit mond a jelek egyelőre elég beszédesek: Alonso nem érzi magát különösebben jól az új csapatánál. A kétszeres világbajnok a tavalyi szezon után szerződött el a McLaren csapatához, ahol Lewis Hamilton személyében egy kőkemény riválist kapott. A spanyol arra számított, hogy kimondva vagy nem, de az eddigi eredményei elismeréseképpen, ő lesz az első számú pilóta. A brit újonc azonban minden idők legjobb F1-debütálását produkálta, és jelenleg a csapattárs előtt vezet a pontversenyben.

Ez alaposan felpaprikázta Alonsót, aki a Magyar Nagydíjon már csak sportszerütlenül tudta megállítani riválisát. Az ügyből ő jött ki rosszabbul, hiszen hátrasorolták a rajtrácson, és tovább nőtt a lemaradása Hamiltonnal szemben.


Nagy dobásra készül Briatore 1

Alonso és Briatore – újra együtt? (AP)


Mindez természetesen nem kerülte el Briatore figyelmét sem. A csapatfőnök mindenképpen visszacsábítaná a spanyolt a Renault-hoz, hiszen az elszerződése óta alaposan visszaesett az istálló. Az Alonso megszerzéséhez szükséges pénzt pillanatok alatt elő tudná teremteni a Telefonica segítségével. A távközlési cég a tavalyi szezonban még a Renault egyik főszponzora volt, de Alonso távozása után ők sem maradtak. Az auto, motor und sport szaklap szerint azonban már jelezték Briatorénak, hogy a címvédő visszatérése esetén újra beszállnának.

Alonso a hírek szerint jelenleg 20 millió eurót keres a wokingi csapatnál, és minden bizonnyal csak súlyos milliók ellenében lehetne kivásárolni a szerződéséből. Anyagilag feltehetően így is megérné a Renault-nak, hiszen a spanyollal 2006-ban és 2007-ben meg sem álltak a világbajnoki címig.

Briatore ezért nem is ült le tárgyalni az istálló jelenlegi pilótáival. Giancarlo Fisichellának, Heikki Kovalainennek és Nelson Piquet jr.-nak addig várnia kell, amíg Alonso ügyében valamilyen döntés nem születik. Briatore szerint szeptemberre már tisztulhat a helyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik