Élet-Stílus

Hivatalos a Maszkajev-Peter mérkőzés

A héten hivatalosan is bejelentették, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Oleg Maszkajev október 6-án a new yorki Madison Square Gardenben teszi kockára trónját a hivatalos kihívó Samuel Peter ellen.

Kapcsolódó linke

k

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Hosszú vajjúdás volt a mérkőzés tető alá hozása, hiszen Oleg Maszkajev (34-5-0) szerette volna, ha a visszatérni készülő Vitalij Klicsko (35-2-0) ellen bokszolhatott volna, akinek “tiszteletbeli bajnokként” papíron joga lett volna az összecsapásra. A mostani helyzet viszont különleges volt, ugyanis a nigériai Samuel Peter (28-1-0) két kemény eliminációs meccsen szerezte meg a kihívói jogot, és ezt nem lehetett a döntéshozásnál figyelmen kívül hagyni. A WBC nem is vállalkozott arra, hogy döntsön az ügyben, közvetítőt jelölt ki, de végül úgy oldódott meg a kérdés, hogy Klicsko egyelőre elállt a Maszkajev elleni összecsapástól.

Innentől kezdve elvileg egyszerű ügy lett volna a Maszkajev-Peter csata összehozása, de mégsem ment simán. A rendezési jogról természetesen nem sikerült megegyezni, ezért tendereztették a feleket. Dino Duva nyerte a versenytárgyalást, majd a visszalépése után Don King kapta meg a szervezési jogot. Amikor nagy nehezen elkészültek a szerződések, a felek a pénzelosztásán kezdtek vitázni: a szabályok szerint 70-30 arányban kell elosztani a díjazást, de a WBC valami miatt 55-45 arányú pénzelosztást határozott meg. Maszkajevék ezt a határozatot bíróságon támadták meg, így további heteket csúszott a szerződések aláírása.

A hét elején viszont minden szerződésre szignó került, és a Madison Square Gardenben már meg is tartották a hivatalos sajtótájékoztatót, ahol mindkét bokszoló nyilatkozott. “Itt vagyok, és ezen a csodálatos helyen történelmet fogok írni” – nyilatkozott Samuel Peter. “Október 6-án nagy küzdelem lesz. Megszerzem az övet, október 6-án nagy boldogság lesz!”

“Sokat beszélnek egyesek, és én is sokat tudnék mondani” – mondta Oleg Maszkajev Peter. “Ez nagy küzdelem lesz. Nagyon komolyan veszem a mérkőzést. Soha ne beszélj sokat valamiről, mielőtt nem tetted meg. Ahogy Arnold mondaná: visszatérek!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik