Élet-Stílus

Premier League: Gerrard volt a döntnök

A Bajnokok Ligája-döntős Liverpool győzelemmel kezdte az angol bajnokságot, de az újoncok sem vallottak kudarcot az első fordulóban.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az Everton (Wigan 2-1), illetve a másik liverpooli gárda, a nyáron alaposan megerősített FC Liverpool is győzelemmel rajtolt: Gerrardnak köszönhetően 2-1-re nyert az Aston Villa otthonában. A „vörösök” Laursen öngóljával szereztek vezetést, majd Barry a 84. percben tizenegyesből egyenlített. Ekkor úgy tűnt, megosztoznak a felek a pontokon, Gerrard azonban egészen más véleményen volt: a csapatkapitány szabadrúgásból nagy gólt ragasztott a bal felsőbe.

A Liverpool mellett a Blackburn és a Manchester City is idegenben nyert, akárcsak a Newcastle. (A Rovers nagy árat fizetett a sikerért: McCarthy súlyosnak látszó fejsérülést szenvedett, a támadót kórházba szállították). Az előző bajnokságban 13. helyen záró „szarkák” két góllal nyertek a Bolton ellen, Sam Allardyce tehát győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján, és a dolog pikantériája, hogy mindezt éppen a volt klubja pályáján tette.

„Remekül indult számunkra a szezon, persze még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de ennél alább sem adhatjuk” – nyilatkozta Allardyce. Az újoncok is „pontosan” rajtoltak: a Derby County eggyel gazdagodott, miután Todd 84. percben szerzett góljával döntetlenre hozta a Portsmouth elleni találkozóját, a Sunerland pedig egy 94. percben jegyzett találattal múlta felül a Tottenhamet.

„A játékosok fantasztikusan jók voltak, nagyon akarták a győzelmet, ezért sikerült a végén megszereznünk a három pontot érő gólt” – mondta Roy Keane menedzser, aki nem szavazott bizalmat Fülöp Mártonnak, az együttes magyar kapusának. Vasárnap az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United is bemutatkozik az új bajnokságban.

Premier League, 1. forduló:
Bolton-Newcastle 1-3 (0-3)
Gól:
Anelka (50.), ill. N’Zogbia (11.), Martins (21., 27.)

Derby County-Portsmouth 2-2 (1-1)
Gól:
Oakley (5.), Todd (84.), ill. Mwaruwari (27.), Utaka (83.)

Everton-Wigan 2-1 (1-0)
Gól:
Osman (26.), Anichebe (75.), ill. Sibierski (80.)

Middlesbrough-Blackburn 1-2 (1-0)
Gól:
Downing (31.), ill. Santa Cruz (62.), Derbyshire (79.)

West Ham-Manchester City 0-2 (0-1)
Gól:
Bianchi (18.), Geovanni (87.)

Sunderland-Tottenham 1-0 (0-0)
Gól:
Chopra (94.)

Aston Villa-Liverpool 1-2 (0-1)
Gól:
Barry (84., 11-esből), ill. Laursen (31., öngól), Gerrard (89.)

Vasárnapi program:
Arsenal-Fulham, 13:00
Chelsea-Birmingham City, 14:30
Manchester United-Reading, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik