Élet-Stílus

Kábítószereztek a szökött kubai bokszolók

A jelek szerint kábítószer hatása alatt állt az a két kiváló kubai ökölvívó, aki július 22-én eltűnt a riói Pánamerikai Játékokról, de azóta már megkerültek, és hazaszállították őket Kubába.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A brazil rendőrség gyanúja alapján a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux és a vb-aranyérmes Erislandy Lara bedrogozott, mielőtt elhagyta volna a sportolói falut. Eltűnésükkor sokan azt hitték, hogy disszidálni akarnak, mert nem adtak életjelt magukról, ráadásul, amint az utóbb kiderült, egy német proficsapat képviselőjének átadták útlevelüket. Aztán megkerültek, de nem kértek politikai menedékjogot a brazil hatóságoktól, és hangsúlyozták: szeretnének visszatérni hazájukba.

„Nem akartunk megszökni és nem kértünk politikai menedékjogot sem Brazíliában” – mondta Rigondeaux és Lara egy kubai lapnak. „A mérkőzésünk előtti estén két ismeretlen férfi elvitt minket egy bárba, ahol nagyon finomat és sokat ettünk és ittunk is egy keveset. Másnap meccsünk lett volna, mi viszont nagyon megijedtünk, hogy túlságosan megnőtt a súlyunk és így nem tudnánk megfelelő teljesítményt nyújtani. Hirtelen nem is tudtuk, mit csináljunk, a csapat szállására pedig nem mertünk visszatérni.”

A bokszolók ügyében Fidel Castro kubai államfő is megszólalt. Jelezte, a két renitensnek fel kell hagynia az ökölvívással, és majd találnak nekik testhez álló munkát. A karibi ország első embere ehhez még hozzátette: nem tartja kizártnak, hogy a kubai ökölvívó-válogatott nem vesz részt az olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik