Élet-Stílus

NB I: győzött a Vasas és a Kaposvár

A Vasas hazai pályán két góllal nyert a Sopron ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A Kaposvár a pont nélküli Paks ellen szerezte meg első győzelmét az új szezonban.

A gyakorlatilag eseménytelen első félidőben a Vasas meddő mezőnyfölénye néhány kisebb helyzetre volt elegendő, gólra nem. A Sopron elvétve lépte át a felezővonalat. A második játékrészben a Vasas fölénye góllá érett, az 59. percben Kincses bal oldali szöglete után Lázok sokadszorra fejelhetett tisztán és ezúttal már nem hibázott.

A 86. percben Somorjai adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek, amikor egy, a 16-oson belül eléguruló labdát közelről a kapuba vágott. A Sopronnak a szépítésre sem volt esélye.

Kaposvárott az első félidő unalmas, nagy helyzetek nélküli játékot hozott, a szünet után viszont megélénkültek az események. Az 54. percben Szakály P. bal oldali beadása után Vasziljevics fejesét még védte a paksi kapus, a kipattanót pedig a brazil Alves három lépésről a kapuba passzolta.

Tíz perccel később Márkus góljával egyenlített a vendég gárda, a tolnai csatár Hanák bal oldali beadása után négy méterről vette be Milinte hálóját. A 88. percben Zahorecz 11-esével jutott újra vezetéshez a házigazda. A Kaposvár ezzel megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a Paks változatlanul pont nélkül áll a tabella 15. helyén.

NB I, 3. forduló:

Vasas-FC Sopron 2-0 (0-0)
Illovszky Stadion, 1300 néző. Vezette: Arany
Gól: Lázok (59.), Somorjai (86.)
Sárgalap: Pintér (43.), Sifter (75.), Freud (91.)
Vasas: Németh – Unierzyski, Kovács, Balog – Tóth A., Somorjai (Tandari, 88.), Pavicsevics – Odrobéna (B. Tóth, 46.) – Rebryk, Lázok, Kincses (Mundi, 79.)
Sopron: Varga – Farkas, Dlusztus, Sifter – Ködöböcz, Pintér, Fehér, Csikós (Freud, 60.) – Zana (Legoda, 46.), Gyömbér (Dancs, 66.) – Sira

Gabona Trans Kaposvár-Paksi FC 2-1 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Berger
Gól: Alves (54.), Zahorecz (88., 11-esből), illetve Márkus (64.)
Sárgalap: Szuljics (92.), illetve Hanák (23.), Zováth (86.), Éger (88.)
Kaposvár: Milinte – Ribi (Pest K., 46.), Zahorecz, Petrók, Pintér – Maróti, Vasziljevics (Szuljics, 92.), Grúz, Szakály P. – Oláh, Alves.
Paks: Kovács A. – Molnár, Éger, Salamon, Hanák – Vári (Báló, 76.), Zováth, Heffler, Csehi (Böde, 90.) – Tököli, Márkus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik